Sport

Bombardamente pe nisipărie

Ziarul de Vrancea
11 nov 2018 440 vizualizări

Starea terenului și obiectele aruncate de fanii ambelor galerii au umbrit derbiul Dinamo – FCSB încheiat cu scorul de 1-1 * de un timp, gazdele nu mai obțin mai mult de o victorie de etapă

Eternul derby dintre Dinamo și FCSB, disputat duminică seară nu a excelat prin spectacol, fapt determinat și de starea execrabilă a gazonului Arenei Naționale, gestionat de Primăria Municipiului București. Mulți jucători au suferit din cauza alunecărilor, iar unul dintre ei, căpitanul Dan Nistor, urmând a lipsi o perioadă mai lungă de pe teren. Un alt element negativ au fost galeriile. Peluza dinamovistă a luat ochii tuturor, cu coregrafia pe tema Centenarului, însă ambele grupări de fani au aruncat cu obiecte în teren cu predilecție în zona careurilor la fazele fixe, ceea ce a încurcat circulația fotbaliștilor. Mai mult, petardele care au zburat pe teren erau să facă și victime, fecesebistul Tănase și dinamovistul Hanca putând ajunge victime ale “minunatelor galerii”. E drept, stadionul nu este filarmonică, teatru sau operă, așa cum susțin cei care n-au călcat vreodată pe acolo, însă - în opinia noastră - arbitrul Istvan Kovacs, proaspăt debutant în UEFA Champions League putea să aibă o atitudine mai fermă, mergând chiar până la întreruperea temporară a partidei. Meciul a fost văzut de toată lumea, n-are sens să insistăm. Dinamovistul Salomao a deschis scorul în min. 40, dintr-un penalty dat la un fault al portarului Bălgrădean la Popa, egalarea s-a produs tot în urma unui penalty. Cooper l-a faultat pe Tănase, “Bizonul” Gnohéré a respins în față, iar Tănase a țâșnit și a înscris. În min. 52, Gnohéré a primit direct cartonașul roșu, la un fault stupid la mijlocul terenului, asupra lui Cooper. Interesant este faptul că niciuna dintre deciziile majore ale meciului nu a fost contestată de adversari. Tocmai de aceea a suprins neplăcut intervenția tehnicianului Nicolae Dică după meci care a spus că “nu se dă roșu la o asemenea fază, într-un meci cu asemenea încărcătură”. Dacă Dică nu știa că regulamentul jocului este unic, indiferent de starea de încărcare, patronul Gigi Becali a recunoscut că penaltiul dictat împotriva “Bizonului” a fost corect acordat. În final, încărcătura meciului și starea deplorabilă a gazonului a făcut ca jucătorii să nu mai riște, mulțumindu-se cu remiza.

În altă ordine de idei, și partida amânată de duminică din cauza ceții de la Târgu Mureș s-a încheiat la egalitate. FC Hermannstadt – FC Botoșani 1-1 (0-0). Au marcat Tătar (’77), respectiv, Rodriguez (’63 – penalty). (Nic. G)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.