Sport

Blat cu Becali?

Ziarul de Vrancea
29 feb 2020 783 vizualizări

Patronul FCSB susține că acum doi ani putea câștiga în Copou dacă dădea 200 000 de euro

Politehnica Iași este în centrul unui scandal monstru. Patronul FCSB, Gigi Becali, a declarat în direct la Digi Sport că, în urmă cu doi ani, i s-a propus să câștige facil un meci cu Poli Iași: “Dacă voiam să fiu campion, trebuia să fac un singur lucru, să dau 200 000 de euro când am jucat cu Iașul, ca să câștig meciul. Atât mi s-a propus. Mi s-a zis: «Domnule, îmi dai 200 000 și îți dăm meciul». S-a întâmplat anul trecut (n.r. - în mai 2018), când jucam la Iași”. Becali susține că a refuzat: “Asta nu se poate cu Becali. Nici dacă vrei să-mi dai gratis meciul nu-l iau. Eu nu sunt hoț și nu am făcut niciodată aranjamente”. Declarația a fost preluată de mai toată presa, materiale detaliate apărând pe site-urile digisport.ro, prosport.ro și gsp.ro

Reamintim, în mai 2018, Politehnica Iași a obținut în fața FCSB singurul succes dintr-un play-off în care a jucat dezastruos, evoluțiile trupei conduse atunci de Adrian Ambrosie (președinte) și Flavius Stoican (antrenor), ultimul avându-l printre secunzi pe Eugen Trică, fiind controversate. Cu două runde înainte de finalul campionatului, ieșenii au trecut cu 1-0 de “roș-albaștri”, care au pierdut fotoliul de lider și, practic, titlul de campioană, obținut de CFR Cluj. Politehnica a terminat campionatul pe locul VI, ultimul din play-off, în obiectiv, care a fost accederea în prima grupă valorică.

În acel play-off au mai fost și alte lucruri ciudate la Politehnica, între care și afișarea siglei unui sponsor pe tricouri care u a adus niciun câștig clubului. Poli nu a rămas cu vreun cent în cont de pe urma colaborării amintite, banii ducându-se în buzunarele conducătorilor, antrenorilor și fotbaliștilor.

Actualul președinte al clubului ieșean, Ciprian Paraschiv, care a preluat postul de o lună, a reacționat imediat după declarațiile lui Becali: “Sunt acuzații extrem de grave, care trebuie probate. În paralel, am demarat o anchetă internă la club. Eu am toleranță zero față de astfel de practici. Dacă se va demonstra că există vinovați, aceștia vor plăti, indiferent de numele lor”. Ieri, Ambrosie a negat că ar fi avut vreo implicare în cazul despre care a vorbit Becali. Conform unor surse, nu este exclus ca declarațiile lui Becali să genereze anchete și pe alte paliere. (Ovidiu MINEA)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.