Sport

Binecuvântata eroare de arbitraj

Ziarul de Vrancea
29 aug 2018 612 vizualizări

Condusă cu 3-5 în setul decisiv de către americanca Allison Riske, Sorana Cîrsteas-a enervat pe o eroare a arbitrului de  scaun și s-a răzbunat pe adversară, calificându-se în turul II al US Open, în care o va întâlni pe Maria Șarapova

După eliminarea surprinzătoare a Simonei Halep , celelalte românce încearcă să țină steagul sus la US Open și iată că Irina Begu și Ana Bogdan sunt însoțite în faza a doua a marelui turneu new-yorkez și de Sorana Cîrstea. În stilul ei caracteristic, Sorana (51 WTA) a învins-o cu 6-3, 3-6, 7-5 în două ore pe americanca Allison Riske, într-un final în care – paradoxal – fermentul care a dus la relansarea în meci a jucătoarei din Târgoviște a fost o eroare de arbitraj în defavoarea ei. Sorana a jucat excelent în primul set, a ținut-o și serviciul și a pus-o la respect pe americancă cu un backhand precis și spectaculos. În setul al doilea, Alison a preluat inițiativa: românca a salvat câteva mingi de break, în afară de una care s-a dovedit decisivă în set. În ultima manșă, Sorana a început la fel de temător, amintindu-ne de sindromul românesc al clacării după momentele decisive, pe care îl întâlnim uneori și la Simona. Alison a început cu break decisivul, un break pe care românca nu a reușit să-l anihileze nici la 3-1, nici la 4-2 deși a avut 30-0 sau chiar 40-0 pe retur. La 5-3, Sorana a servit puternic, returul americancei a fost la limită, arbitrul de linie a strigat “out” dar Allison a cerut challenge, iar “ochiul de șoim” i-a dat dreptate. Surprinzător, arbitrul brazilian nu a decis reluarea punctului (la care se aștepta și Allison) ci a anunțat 0-15, ceea ce a înfuriat-o pe jucătoarea română. Sorana a avut câteva discuții aprinse cu arbitrul de scaun, însă acesta și-a menținut decizia.  În loc să clacheze pshihic, în loc să rupă rachete, Sorana s-a răzbunat prin joc, reușind să câștige nouă mingi consecutive între care și rebreak-ul de la 4-5, venit la țanc. Și pe serviciul americancei, Sorana Cîrstea a obținut victoria izbăvitoare la a treia minge de meci.

În fața Soranei se arată acum temuta Maria Șarapova (22 WTA), care n-a avut probleme cu lăudabila veterană elvețiană Patty Schnyder, pe care a învins-o nici prea greu, nici prea ușor cu 6-2, 7-6. Șarapova și-a amintit de jocul Soranei, pe care nu a mai întâlnit-o de multă vreme:  “Joacă extrem de agresiv. Uneori nu știi la ce să te aștepți la o astfel de confruntare. Cred că mă voi concentra pe ce trebuie să îmbunătățesc la jocul meu și să nu mă detașez de adversara pe care o voi întâlni”, a spus Șarapova.

În seara de marți a US Open au mai pierdut două favorite. Americanca Coco Vandeweghe  a cedat cu 3-6, 6-7 în fața belgiencei Kirsten Flipkens, iar estona Anett Kontaveit a pierdut cu 7-6, 3-6, 5-7 în sportivei Katerina Siniakova (Cehia). Germana Mona Barthel (111 WTA), jucătoarea care a profitat de retragerea de ultim moment a Mihaelei Buzărnescu pentru a accede pe tabloul principal de la US Open 2018, a rezistat doar 61 de minute în competiție, fiind învinsă cu scorul de 1-6, 4-6 de către Marketa Vondrousova (103 WTA). Marketa va juca în turul secund împotriva fostului număr 5 mondial, Eugénie Bouchard. Sportiva din Canada și-a continuat seria execuțiilor rapide, începute în calificări, acolo unde “Genie”  reușea să încheie trei partide în mai puțin de trei ore. La debutul pe tabloul principal de la New York, Bouchard a trecut cu 6-3, 6-1 de jucătoarea franceză în vârstă de 20 de ani, Harmony Tan (396 WTA), beneficiara unui wildcard. Finalista din 2014 de la Wimbledon a avut nevoie de o oră și 7 minute pentru a-și asigura biletele pentru turul secund.

Marius Copil a început formidabil întâlnirea cu croatul Marin Cilic (7 ATP). A condus cu 5-1 în primul set, cu două break-uri, ce-i drept mai mult din cauză că fostul câștigător al US Open a făcut o mulțime de erori neforțate. Dar de la 5-1, cel care s-a tăiat a fost Marius, care a pierdut zece game-uri consecutive, iar după primele două seturi, încheiate 5-7, 1-6, a abandonat acuzând dureri la gleznă. Aseară perechea Jean-Julien Rojer / Horia Tecău (Olanda / România) a debutat victorioasă în turneul de dublu, dispunând cu 6-3, 6-4 de echipa Sander Arends/ Antonio Sancic (Olanda/ Croația).

Simplu feminin: Hsieh Su Wei (Taiwan) – Ekaterina Aleksandrova (Rusia) 6-3, 4-6, 6-3; Kiki Bertens (Olanda) – Kristyna Pliskova (Cehia) 6-0, 7-5; Aleksandra Krunic (Serbia) – Timea Bacsinszky (Ungaria) 6-2, 3-6, 6-0; Francesca di Lorenzo (SUA) – Christina McHale (SUA) 6-1, 7-6; Angelique Kerber (Germania) – Margarita Gasparian (Rusia) 7-6, 6-3; Dominika Cibulkova (Slovacia) – Arantxa Rus (Olanda) 4-6, 6-2, 6-3; Aliaksandra Sasnovici (Belarus) – Belinda Bencic (Elveția) 2-6, 6-2, 6-1; Caroline Garcia (Franța) – Johanna Konta (Marea Britanie) 6-2, 6-2; Daria Kasatkina (Rusia) – Timea Babos (Ungaria) 6-4, 5-7, 6-4; Carla Suarez (Spania) – Nicole Gibbs (SUA) 5-7, 6-3, 6-4; Bernarda Pera (SUA) – Iulia Putințeva (Kazahstan) 7-6, 6-4; Madison Keys (SUA) – Pauline Parmentier (Franța) 6-4, 6-4; Elise Mertens (Belgia) – Vera Lapko (Belarus) 6-2, 6-0; Elina Svitolina (Ucraina) - Tatjana Maria (Germania) 6-2, 6-3; Barbora Strycova (Cehia) – Lara Arruabarrena (Spania) 6-0, 6-1; Viktoria Azarenka (Belarus) – Daria Gavrilova (Australia) 6-1, 6-2.

Simplu masculin: Tennys Sandgren (SUA) – Viktor Troicki (Serbia) 6-3, 6-4, 6-2; Pablo Carreño (Spania) – Malik Jaziri (Tunisia) 7-5, 6-2, 6-2; Julien Benneteau (Franța) – Marco Cecchinato (Italia) 3-6, 6-7, 6-4, 6-3; Novak Djokovic (Serbia) – Marton Fuchsovics (Ungaria) 6-3, 3-6, 6-4, 6-0; Fabio Fognini (Italia) – Michael Mmoh (SUA) 4-6, 6-2, 6-4, 7-6; Alexander Zverev (Germania) – Peter Polansky (Canada) 6-2, 6-1, 6-2; Markos Baghdatis (Cipru) – Mihail Iujnîi (Rusia) 6-4, 6-4, 2-6, 3-1 ab; Frances Tiafoe (SUA) – Adrian Mannarino (Franța) 6-1, 6-4, 4-6, 6-4; Kei Nishikori (Japonia) – Maximilian Matterer (Germania) 6-2, 6-2, 6-3; Roger Federer (Elveția) – Yoshihito Nishioka (Japonia) 6-2, 6-2, 6-4; Nick Kyrgios (Australia) – Radu Albot (R.Moldova) 7-5, 2-6, 6-4, 6-2;

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.