Sport

Benelux face ravagii

Ziarul de Vrancea
30 mar 2021 479 vizualizări

în meciurile de marți din preliminariile europene ale CM 2022, Belgia și Olanda au înscris 15 goluri, iar Luxemburg a deschis scorul în Portugalia

Selecționatele Belgiei și Olandei au reușit scorurile zilei de marți în preliminariile europene ale Cupei Mondiale de fotbal din 2022. Belgia, ocupanta primului loc în clasamentul mondial, a surclasat Belarus cu 8-0, golurile „diavolilor roșii”, care au menajat mai multe piese grele, fiind reușite de Batshuayi ('14), Vanaken ('17, '89), Trossard ('38, '76), Doku ('42), Praet ('49) și Benteke (70). Olanda a dispus de Gibraltar cu 7-0, în deplasare, după ce în prima repriză a marcat o singură dată. „Oranje” a reușit patru goluri în decurs de zece minute după pauză (55-64) și trei în doar cinci minute (61-64). Au înscris Berghuis '42), Luuk de Jong ('55), Depay ('61, '88), Wijnaldum ('62), Malen ('64) și van de Beek ('85). Portugalia a trecut de Luxemburg cu 3-1, după ce a fost condusă prin golul marcat de Gerson Rodrigues, elevul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev.Țara Galilor a învins Cehia cu 1-0, prin golul reușit de Daniel James (82), la doar un minut după ce gazdele rămăseseră în zece oameni. Meciul a fost arbitrat de românul Ovidiu Hațegan, care a eliminat câte un jucător de la fiecare echipă. Turcia, care venea după victorii concludente cu cele mai valoroase echipe din grupă, 4-2 cu Olanda și 3-0 cu Norvegia, s-a împiedicat pe teren propriu de modesta Letonia, cu care a remizat, 3-3. Gazdele au condus cu 2-0 și 3-1, dar balticii au obținut un punct nesperat. Vicecampioana mondială Croația a câștigat la scor de forfait cu Malta, 3-0, echipa antrenată de Devis Mangia (ex-Universitatea Craiova) venind după o remiză de senzație cu Slovacia (2-2), în timp ce Slovenia, care i-au învins pe vecini croați în prima rundă, a plecat învinsă din Cipru. Slovacia a reușit să șteargă din impresia lăsată în urmă cu câteva zile, învingând Rusia cu 2-1, prin golurile lui Skriniar și Robert Mak Pentru învinși a înscris jucătorul de origine braziliană Mario Fernandes. Norvegia a învins Muntenegru cu 1-0, în deplasare, la gazde Radunovic (FCSB) și Raspopovic (Astra Giurgiu) fiind rezerve. Iată rezultatele zilei:

Grupa A: Azerbaidjan – Serbia 1-2; Luxemburg – Portugalia 1-3.Clasament: 1.Portugalia – 7 p; 2. Serbia – 7 p; 3. Luxemburg – 3 p; 4.Irlanda – 0 p: 5.Azerbaidjan – 0 p.

Grupa E: Belgia – Belarus 8-0; Țara Galilor – Cehia 1-0. Clasament: 1. Belgia – 7 p; 2. Cehia – 4 p; 3. Țara Galilor – 3 p; 4. Belarus – 3 p; 5.Estonia – 0p.

Grupa G: Gibraltar – Olanda 0-7; Muntenegru – Norvegia 0-1; Turcia – Letonia 3-3. Clasament:1.Turcia – 7 p; 2. Olanda- 6 p; 3. Muntenegru – 6 p; 4.Norvegia – 6 p; 4.Letonia – 1 p; 6. Gibraltar – 0 p.

Grupa H: Cipru – Slovenia 1-0; Croația – Malta 3-0; Slovacia – Rusia 2-1. Clasament:1. Croația – 6 p; 2. Rusia – 6 p; 3.Slovacia – 5 p; 4.Cipru – 4 p; 5.Slovenia – 3 p; 6. Malta -1 p.

Reamintim că se califică la turneul final cele zece câștigătoare de grupe. Echipele clasate pe locurile secunde, precum și cele mai bune echipe clasate în Liga Națiunilor (dar necalificate prin grupele preliminarii) vor susține două rânduri de baraje (într-o singură manșă) pentru desemnarea ultimelor trei echipe europene la CM 2022

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.