Sport

Begu s-a pierdut în final

Ziarul de Vrancea
7 aug 2018 609 vizualizări

 Irina a ratat o mare șansă de a o învinge pe redutabila australiancă Ashleigh Barty în primul tur al turneului de tenis de la Montreal * Sorana Cîrstea a învins-o pe Monica Niculescu și se va confrunta cu Venus Williams

Sorana Cîrstea (54 WTA)  a câștigat duelul românesc din primul tur al Rogers Cup, turneu de categorie Premier 5 care se desfășoară în această săptămână la Montreal.  Sorana a învins-o pe Monica Niculescu (49 WTA), în două ore și 14 minute, cu 3-6, 6-4, 6-3 și s-a calificat în turul secund, unde o va întâlni pe veterana americană Venus Williams, care a câștigat duelul generațiilor “made in USA” cu Caroline Dolehide, scor 7-5, 6-1. Reamintim, învingătoarea partidei Cîrstea – Williams s-ar putea întâlni în turul III cu Simona Halep, dacă liderul mondial va debuta cu succes în setul anterior. În același timp, a debutat în turneu și Irina Begu (55 WTA), în fața unei adversare extrem de puternice, australianca Ashleigh Barty (15 WTA). Irina a început timorată partida a pierdut primul set cu 3-6, dar a revenit spectaculos în cel de-al doilea câștigat cu 6-1. În decisiv, Begu a fost cea care a realizat primul break, la 3-2, însă Ashleigh a câștigat trei game-uri consecutive. Când se părea că setul se îndreaptă spre tiebreak, Irina a avut un servicul slab și a pierdut la a doua minge de meci. Scor 3-6, 6-1, 5-7, după două ore și 49 de minute.

Rezultate: Anastasija Sevastova (Letonia) –Aleksandra Krunic (Serbia) 6-1, 6-0; Anett Kontaveit (Estonia) – Ekaterina Makarova (Rusia) 4-6, 6-3, 6-1; Julia Görges (Germania) – Timea Babos (Ungaria) 3-6, 7-6, 6-4; Lucie Safarova (Cehia) – Daria Gavrilova (Australia) 4-6, 6-4, 7-5; Karolina Pliskova (Cehia) – Katarina Siniakova (Cehia) 6-4, 6-4; Magdalena Rybarikova (Slovacia) – Barbora Strycova (Cehia) 3-6, 7-6, 6-2; Lesia Țurenko (Ucraina) – Katie Boulter (Marea Britanie) 6-4, 6-2; Alison van Uytvanck (Belgia) – Sofia Juk (Rusia) 6-1, 6-2; Johanna Konta (Marea Britanie) – Jelena Ostapenko (Letonia) 6-7, 6-1, 6-2; Carla Suarez (Spania) – Naomi Osaka (Japonia) 7-6, 6-2;

Suferă Serena de depresie?

* Fostul lider mondial, Serena Williams trece, la 36 de ani, prin câteva momente delicate, care au făcut-o să renunțe la turneul de la Montreal și la o confruntare în semifinalele competiției cu Simona Halep. Într-o postare pe pagina personală de Instagram, sportiva din SUA a redat câteva dintre problemele cu care se confruntă, printre care și depresia: "Săptămâna trecută nu a fost ușoară pentru mine. Nu doar că a trebuit să accept anumite dificultăți personale, ci am și fost în depresie. în mare parte a timpului am simțit că nu am fost o mamă bună...".  Alarmată de starea sa, Serena a început să se informeze în privința unei situații care a pus-o pe jar, atât în viața personală, cât și pe plan sportiv: "Am citit mai multe articole despre depresia postnatală și am aflat că poate dura chiar și trei ani dacă nu te tratezi. Cel mai mult îmi place să comunic, să vorbesc cu mama, sora și prietenii mei, care să-mi spună că aceste emoții sunt normale", a scris Serena pe Instagram.

La Montreal, nu vom avea parte de un duel Halep-Williams, după ce sportiva din SUA și-a anunțat retragerea invocând motive personale, care între timp s-au aflat. Cele două jucătoare se aflau pe aceeași parte de tablou și s-ar fi putut întâlni în semifinalele competiției. La 36 de ani, Serena se află în ascensiune după pauza pe care a luat-o cu prilejul nașterii fetiței sale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.