Sport

Begu a dezamorsat o bombă

Ziarul de Vrancea
3 apr 2018 728 vizualizări

Spaniola Georgina Garcia, învinsa româncei la Charleston are cel mai puternic serviciu din circuit *  performanța nu este omologată deoarece nu a fost realizată pe un tablou principal

Irina Begu (38 WTA) a început perfect turneul de la Charleston, învingând-o marți seară cu 6-3, 6-4 pe Georgina Garcia (Spania, 154 WTA). Ceea ce se știe mai puțin despre adversara Irinei este că, neoficial, ea deține cel mai puternic serviciu din lume: o "bombă" de 220 km/h expediată în calificările turneului de la Budapesta 2017. WTA nu i-a recunoscut însă performanța ibericei, deoarece omologhează doar recordurile din meciurile disputate pe tablourile principale Irina a neutralizat principală armă a adversarei. Ea reușit cinci break-uri pe zgura verde din SUA, în timp ce Georgina i-a luat serviciul lui Begu de doar două ori. Irina, a 13-a favorită a turneului dotat cu 800.000 de dolari, s-a luptat aseară cu Claire Liu (SUA, 202 WTA) pentru un loc în optimi. Mihaela Buzărnescu a luptat și ea aseară în turneul de categorie Premier, cu italianca Sara Errani (95 WTA), beneficiară a unui wild card. Aceasta, a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-4, în 90 de minute, pe sportiva canadiană Eugénie Bouchard (111).

La Monterrey (Mexic), spaniola Sarra Torribes (115) a trecut cu 6-1, 7-5 de jucătoarea cehă Tereza Martincova (145) și a evoluat în turul II azi-noapte cu Ana Bogdan.

Charleston, turul I: Tatiana Maria (Germania) – Lauren Davis (SUA) 6-3,6-0; Kristyna Pliskova (Cehia) – Katerina Siniakova (Cehia) 6-4, 6-1; turul II: Caroline Garcia (Franța) - Varvara Lepchenko (SUA); 6-2, 6-3; Daria Kasatkina (Rusia) – Christina McHale (SUA) 6-3, 3-6, 6-3; Alizé Cornet (Franța) m- Polona Hercog (Slovenia) 6-2, 6-3.

Monterrey, turul I: Ana Sofia Martinez (Spania) – Usue Arconada (SUA) 6-3, 4-6, 6-4; Monica Puig (Porto Rico) – Nicole Gibbs (SUA)  6-3, 6-3; Timea Babos (Ungaria) – Marie Bouzkova (Cehia) 6-3, 6-4; Danielle Collins (SUA) – Mariana Duque (Columbia) 6-1, 6-3; Garbiñe Muguruza (Spania) – Renata Zarazua (Mexic) 6-1, 6-1.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.