Sport

Becker l-a surprins pe Caruana

Ziarul de Vrancea
4 nov 2019 865 vizualizări

Marele tenisman german de acum trei decenii este și un pasionat de șah *el a venit la București în cârje pentru a asista la marele turneu de la București și a jucat cu numărul 2 mondial

Fostul tenisman german Boris Becker, câștigător a șase turnee de Grand Slam, dintre care trei la Wimbledon, a jucat marți o partidă demonstrativă de șah cu americanul Fabiano Caruana, nr. 2 mondial în clasamentul FIDE, care a marcat deschiderea oficială a Turneului Superbet Rapid and Blitz de la „Stejarii Country Club” din București (6-10 noiembrie), a șasea etapă a circuitului mondial Grand Chess Tour Turneul dotat cu premii totale de 150.000 dolari, sponsorizat de Fundația Superbet, reunește zece dintre cei mai buni șahiști din lume, între care Fabiano Caruana, challenger la titlul mondial în 2018, olandezul Anish Giri, nr. 5 mondial, armeanul Levon Aronian, nr. 6 mondial, americanul Wesley So, nr. 12 mondial, câștigătorul primei ediții a Mondialului Fischer Random la șah, indianul Viswanathan Anand, fost campion mondial, actualmente nr. 13 mondial și azerul Șahriar Mamediarov, nr. 8 mondial.


Vlad Ardeleanu, director general al Superbet România, a salutat organizarea la București a unui eveniment de top în lumea șahului, care va fi dublat de o competiție, SuperChess Cup, destinată celor mai buni zece jucători din țară, cu premii de 15.000 dolari. Boris Becker, care a venit în cârje la eveniment, după o operație suferită la piciorul stâng săptămâna trecută, a explicat prezența sa la acțiunea de promovare a turneului prin faptul că tenisul și șahul au multe particularități comune. „România este a doua casă pentru mine, toată lumea știe despre relația mea cu Ion Țiriac, cu Ilie Năstase, Simona Halep, și întrebarea evidentă este de ce sunt eu aici. Eu sunt de asemenea un jucător de șah, l-am cunoscut în 1992 pe Garri Kasparov la olimpiadă, am devenit prieteni și am jucat de mai multe ori cu el, dar nu am câștigat vreodată. De asta sunt aici. Deși am suferit o operație săptămâna trecută, mi-am respectat promisiunea și am venit. Deși sunt mai lent, merg în cârje, am venit la București pentru că iubesc șahul”, a declarat triplul campion de la Wimbledon, care deși a încercat să-l surprindă din deschidere pe americanul Caruana, a pierdut apoi rapid partida, având piesele albe.


 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.