Sport

Bătrânul Eric salvează Viitorul

Ziarul de Vrancea
26 feb 2019 404 vizualizări

La meciul de revenire a brazilianului în România, a adus calificarea trupei lui Hagi în semifinalele Cupei României * Astra, a doua calificată

FC Viitorul  și Astra Giurgiu s-au calificat în semifinalele Cupei României după victoriile obținute marți și miercuri în sferturi. Marți, Viitorul a învins la Pitești cu 3-2 formația FC Hermannstadt. Cu mulți jucători menajați pentru importantul meci de duminică, cu FC Botoșani, Viitorul a deschis scorul în min. 6 dintr-un penalty discutabil transformat de Vlad Achim, iar în finalul reprizei (’41), Rivaldinho a majorat scorul. În repriza a doua însă, după o bară a lui Offenbacher, Vlad Achim a trimis în propria poartă (’64). A urmat apoi un penalty oferit lui Hermannstadt, care a fost transformat de Tsoumou în min. 72. În final, Eric de Oliveira, la primul meci de la revenire, a a demonstrat de ce a fost adus din nou la Viitorul. Intrat la începutul reprizei a doua, în locul lui Rivadinho, mijlocașul brazilian, în vârstă de 33 de ani, a marcat golul câștigător, în minutul 78. “Eric știe ideile mele despre el. Știe mult fotbal și rămâne ca din punct de vedere fizic să arate bine și cred că ne va ajuta mult”, a precizat Hagi. În schimb, antrenorul sibienilor, Vasile Miriuță, a considerat că golul victoriei constănțenilor a fost dintr-o eroare: “Am revenit la 2-2 și am făcut greșeală la corner. Eric a preluat și a făcut 3-2. De asta sunt supărat. Dintr-o neatenție am luat al treilea gol”, a spus Miriuță.

Astra Giurgiu a obținut și ea o victorie în deplasare, scor 2-1 cu Dunărea. Oaspeții au avut un start formidabil și au înscris două goluri în minutele 5 și 7, prin debutantul finlandez de origine kosovară, Vahid Hambo, din pasele lui Llullaku. Giurgiuvenii au căutat să țină de rezultat iar danubienii au înscris un gol tardiv în min. 87, prin Vali Munteanu, insuficient pentru a ridica moralul echipei lui Dan Alexa. Unul dintre cei mai controversați fotbaliști români, Denis Alibec nu a fost în lotul echipei Astra Giurgiu, iar tehnicianul Costel Enache a explicat care este situația atacantului: “Nu îl menajăm, nu există menajat în fotbal. Este vorba de o accidentare și nu e chiar ușoară. Noi sperăm să îl recuperăm cât de repede, dar nu sunt convins că îl vom avea la Cariova. Este un jucător care este într-un moment foarte bun, dar noi avem un grup bun și acest lucru trebuie scos în evidență”.

Aseară s-a mai disputat partida Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CFR Cluj, iar astăzi de la ora 20:00 are loc partida CSU Craiova – FC Csikszereda.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.