Sport

Bătălia pentru sferturi

Ziarul de Vrancea
29 oct 2018 544 vizualizări

Csikszereda-Miercurea Ciuc și Turris Turnu Măgurele sunt necunoscutele optimilor de finală ale Cupei României * toate meciurile vor fi televizate

16 echipe, dintre care două de liga secundă și două din eșalonul terț, restul din așa-zisa elită, se vor bate, în următoarele trei zile, pentru un loc în sferturile de finală ale Cupei României. Ca de obicei, în fazele până la semifinale meciurile se vor desfășura într-o singură manșă, învingătoarea putând fi decisă în prelungiri, la loteria din punctul cu var, tot tacâmul. Marile necunoscute sunt echipele din Liga a III-a. AFK Csikszereda (numele secuiesc al orașului Miercurea Ciuc), adversara echipei Dinamo, ocupă locul II în seria a cincea din L3, la două puncte de liderul Comuna Recea, este pregătită de Valentin Suciu (care a stat pe bancă și la Sepsi), are câțiva jucători împrumutat de la echipa vecină din Covasna, dar și stranieri (un brazilian, un spaniol, un marocan și doi unguri). Turris Oltul Turnu Măgurele se află tot pe locul II (în seria a III-a) și tot la două de lider, Flacăra Horezu. Fără a intra în politică, trebuie să menționăm că echipa s-a format în satul Saelele, unde s-a născut Liviu Dragnea și este patronată de fiul acestuia, Valentin. Echipa la care au evoluat ex-steliștii Paraschiv și Badea este antrenată acum de Eric Lincar, îl are în postură de căpitan pe ex-brașoveanul Marian Constantinescu și în echipă pe Băjenariu și Balgiu, jucători cunoscuți din Liga I. Turris va întâlni echipa CSU Craiova. Echipele de liga a doua sunt redutabile: CS Mioveni primește pe Sepsi Sfântu Gheorghe, iar “șepcile roșii” se vor confrunta cu Astra. Celelalte meciuri sunt Hermanstadt – Voluntari (4-0), Poli Iași – Viitorul (1-2), Gaz Metan – CFR Cluj (0-0) și Dunărea Călărași – FCSB (0-2, la Voluntari). În paranteze sunt rezultatele înregistrate în turul campionatului. Dar te pui cu competiția KO?

 

Programul optimilor

Marți: FC Hermannstadt – FC Voluntari (16:30), Turris Turnu Măgurele – CSU Craiova (19:00); Poli Iași – FC Viitorul (21:45).

Miercuri: CS Mioveni – Sepsi Sfântu Gheorghe (16:30); “U” Cluj – Astra Giurgiu (19:00), Gaz Metan Mediaș - CFR Cluj (21:45).

Joi: AFK Csiksereda – Dinamo (19:00), Dunărea Călărași – FCSB (21:45).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.