Sport

Barty și Osaka au pornit în forță

Ziarul de Vrancea
25 oct 2019 1005 vizualizări

*Favoritele s-au impus în primele meciuri ale”Turneului Campioanelor”, astăzi urmând a debuta, după ora 14:00, Simona Halep, într-un meci cu Bianca Andreescu *Tecău și Rojer s-au impus la Basel și s-au calificat în finalele ATP de la Londra

*Ieri a început la Shenzhen „Turneul Campioanelor”, finala anuală a sezonului WTA. Primele meciuri au avut loc în Grupa Roșie. Naomi Osaka (3 WTA) a învins-o în meciul inaugural pe sportiva cehă Petra Kvitova, scor 7-6, 4-6, 6-4 în două ore și 39 de minute. Kvitova, veterana turneului, a început mai bine partida, făcând break încă din debutul jocului. Ulterior, Osaka s-a redresat și a egalat la patru, trimițând setul în tie-break, acolo unde s-a impus clar, scor 7-1. Setul secund a debutat într-o manieră similară, cu game câștigat pe serviciul adversarei de Petra Kvitova. Deși a fost egalată din nou, la fel ca în primul act, sportiva din Cehia a făcut un nou break, la scorul de 5-4, și a trimis meciul în decisiv. Ultimul act a părut mai dezechilibrat, Osaka conducând cu 5-2 și având două șanse de a încheia partida. Totuși, Kvitova a salvat cele două mingi și a prelungit meciul, însă doar până la 6-4 în favoarea niponei. Partida dintre cele două a fost o reeditare a finalei Australian Open din acest an. Atunci, Naomi Osaka se impunea tot în trei seturi, scor 7-6, 5-7, 6-4. Tot în trei seturi s-a impus și liderul mondial, australianca Ashleigh Barty în fața elvețiencei Belinda Bencic. Scorul a fost 5-7, 6-1, 6-3. În primul set, cele două sportive și-au împărțit o serie lungă de game-uri. La scorul de 5-5, Belinda Bencic a reușit un break în fața lui Barty și s-a impus 7-5. În setul următor, Belinda Bencic a avut o evoluție slabă, Barty reușind două mingi de break în fața elvețiencei. Bencic a avut din nou două servicii pierdute în setul decisiv, Barty reușind să obțină victoria după aproximativ două ore de joc. Astăzi au loc primele jocuri din grupa Violet: 12.30, sportiva cehă Karolina Pliskova (2 WTA) va da piept cu ucraineanca Elina Svitolina (8 WTA) deținătoarea trofeului. ora Apoi, Simona Halep (5WTA) va juca, nu mai devreme de ora 14.00, împotriva sportivei canadiene de origine română Bianca Andreescu (4 WTA).

*Horia Tecău și partenerul său de dublu, olandezul Jean-Julien Rojer au câștigat turneul de 500 puncte de la Basel. După ce au întrecut, în semifinale, echipa Ivan Dodig/Filip Polasek (Croața/Slovacia), scor 6-7, 7-6, 10-5, Horia și Juuls au învins perechea americană Taylor Fritz/Reilly Opelka (SUA),scor 7-5, 6-3 în finala care a durat 69 de minute. Prin acest turneu, perechea Rojer / Tecău și-a asigurat calificarea la Trneul Campionilor de la Londra (10-17 noiembrie). Tecău și Rojer alcătuiesc a cincea pereche care își asigură prezența la finala sezonului. Ei au câștigat trofeul în 2016, când au trecut în ultimul act de Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna, scor 6-4, 6-3. Ultima dată ei au participat în 2017 la Turneul Campionilor, când nu au câștigat niciun meci în faza grupelor. Pentru Tecău, aceasta va fi a șasea participare la Turneul Campionilor, patru alături de Rojer și două cu suedezul Robert Lindstedt. Singura dată când românul a trecut de grupe a fost atunci când a câștigat trofeul. Revenind la Basel, Roger Federer (3ATP) a câștigat finala de simplu pentru a zecea oară, dispunând cu scorul de 6-2, 6-2 de australianul Alex de Minaur (28).

Turneul masculin de 500 de puncte de la Viena a fost câștigat de austriacul Dominic Thiem (5 ATP), care l-a depășit pe argentinianul Diego Schwartzman, scor 3-6, 6-4, 6-3. Thiem, 26 de ani, s-a impus după un meci care a durat două ore și 25 de minute, câștigând pentru prima dată turneul din capitala țării sale, al XVI-lea turneu din carieră, al cincilea în acest an.

*Arîna Sabalenka (Belarus, 14 WTA) a învins-o pe olandeza Kiki Bertens cu scorul de 6-4, 6-3 și a câștigat WTA Elite Trophy de la Zhuhai. În semiginale, Sabalenko a învins-o cu 7-5, 7-6 pe Karolina Muchova (Cehia, 26), iar Bertens s-a impus cu 2-6, 6-3, 6-4 în fața jucătoarei chineze Zheng Saisai (40).

*După ce a trecut de italianca Jasmine Paolini cu 7-6, 6-2 și de jucătoarea din Paraguay, Veronica Cepede, românca Irina Begu (favorita nr. 4) a pierdut finala turneului ITF de la Szekesfehervar, cu premii de 100.000 de dolari. Ea a cedat în ultimul act, scor 4-6, 6-3, 3-6 în fața muntenegrencei Danka Kovinic, favorita numărul trei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.