Sport

Barça cedează primele puncte

Ziarul de Vrancea
7 nov 2018 494 vizualizări

Fără Messi, echipa catalană a remizat pe “San Siro” cu Inter, într-un meci cu două goluri târzii * Liverpool a fost umilită la Belgrad, în Liga Campionilor

Inter și Barcelona au oferit un meci spectaculos în seara de marți a  Ligii Campionilor. Deși s-a încheiat 1-1, partida a fost plăcută, iar cele două rămân pe primele locuri în grupa B. Cele două echipe au lăsat garda jos și au jucat pe contre. Interul i-a dat primele emoții lui Ter Stegen după mai puțin de un minut scurs, dar vârful Icardi nu a imprimat forță șutului din interiorul careului. Barcelona a ripostat imediat printr-un șut bombă de la 25 de metri, expediat de Rakitic, dar Handanovic s-a remarcat cu un reflex de portar mare. Acesta a fost semnalul începerii ofensivei Barcelonei. Cu o posesie zdrobitoare, echipa lui Valverde a plecat cu greu din jumătatea adversă, iar prezența preajma porții  italiene  a fost din ce în ce mai evidentă. Dembélé, Suarez și Coutinho au fost actorii principali în atac, punând la grele încercări defensiva adversă. Cea mai mare ocazie a primei părți a venit în minutul 31, în urma unei faze fixe. Balonul a ajuns la Suarez, dar atacantul a trimis pe lângă poartă dintr-o poziție ideală. Luciano Spalletti a regândit strategia la pauză, iar Interul a început să iasă mai mult la joc. A încercat să facă posesie, iar prima ocazie a venit la 5 minute de la reluare, când Ter Stegen a intervenit salvator în fața lui Icardi, după o pasă în careu trimisă de Perisic. La câteva minute a venit și replica Barcelonei. La finalizare a apărut surprinzător Rakitic, dar nu l-a putut învinge pe Handanovic dintr-o situație unu contra unu. În ultimele 30 de minute, forcingul spaniolilor s-a intensificat. Au încercat mai mult șuturile de la distanță, dar Handanovic a fost de netrecut. În cele din urmă, primul gol a picat în minutul 83, când Malcom, abia introdus, a fost servit ideal de Coutinho. Atacantul venit în această vară a punctat pentru prima dată în tricoul Barcelonei, după un șut din interiorul careului. Bucuria spaniolilor nu a durat mult. Icardi a egalat patru minute mai târziu, după o bâlbâială generală în apărararea adversă.

"Am avut caracter, am stat bine din punct de vedere mental și am fost implicați. Este un rezultat echitabil pentru că am marcat în urma unei reacții emoționale, iar nu raționale. a spus Luciano Spalletti, antrenorul gazdelor.  Omul meciului pentru Spalletti a fost  fundașul slovac Skriniar, care i-a ținut pe catalani departe de poarta lui Handanovic. "Dacă aș fi Barcelona aș oferi 120 de milioane de euro și al lăsa 20 bacșiș. Dacă aș fi Real Madrid aș plăti 140 de milioane și aș lăsa 40 bacșiș. Asta este ceea ce cred eu de Skriniar", a spus Spalletti de jucătorul său. În celălalt meci al grupei, Thierry Henry și-a făcut un debut nefast pe banca echipei Monaco, care, devastată de arestarea patronului, a fost sac de box pentru FC Bruges..

Surpriza zilei a fost realizată de echipa belgrădeană Crvena Zvezda (sau pe românește Steaua Roșie) care a învins la Belgrad cu 2-0, pe FC Liverpool, complicând situația englezilor în grupă. “Cormoranii” au fost de nerecunoscut, iar tânărul atacant al Zvezdei, Milan Pavkov, a devenit eroul serii, pentru cele două goluri marcate.

Rezultate, marcatori

Grupa A: Monaco – FC Bruges 0-4. Vanaken (’12, ’17 – penalty), Wesley (’24), Vormer (’85). Atletico Madrid – Borussia Dortmund 2-0. Niguez (’33), Griezmann (’80).  Clasament: 1. Dortmund – 9 p; 2. Atletico - 9 p; 3. Bruges – 4 p; 4. Monaco – 1 p. 

Grupa B: Inter Milano – FC Barcelona 1-1. Icardi (’87) / Malcom (’83). Tottenham Hotspur – PSV Eindhoven 2-1. Kane (’78, ’89) / de Jong (‘2). Clasament: 1. Barcelona – 10 p; 2. Inter – 7 p; 3. Tottenham – 4 p; 4.PSV – 1 p.

 

Grupa C: Crvena Zvezda Belgrad – FC Liverpool 2-0. Pavkov (’22, ’29); SSC Napoli – PSG 1-1. Insigne (’82 – penalty) / Bernat (‘45^2). Clasament: 1. Liverpool – 6 p; 2. Napoli 6; 3. PSG – 5 p; 4. Zvezda – 4 p.

Grupa D: FC Porto – Lokomotiv Moscova 4-1. Herrera (‘2), Marega (’43), Corona (’67), Otavio (‘90^3) / Farfan (’59). Schalke 04 – Galatasaray Istanbul 2-0. Burgstaller (‘4), Uth (’57). Clasament: 1. Porto – 10 p; 2. Schalke – 8 p; 3. Galatasaray – 4 p; 4. Lokomotiv – 0 p.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.