Sport

Azi, se stabilesc capii de serie

Ziarul de Vrancea
25 iun 2018 593 vizualizări

Probabil, Simona Halep, liderul mondial,  va fi prima pe tabloul favoritelor de la Wimbledon, deși se fac presiuni pentru Serena Williams, iar book-makerii o consideră favorită pe Kvitova

Organizatorii stabilesc, astăzi, lista capilor de serie la turneul de la Wimbledon, în discuție fiind, pe tabloul feminin, posibilitatea ca americanca Serena Williams, de șapte ori câștigătoare pe iarba londoneză, dar acum pe locul 183 WTA, si se numele printre favorite. "Ordinea capilor de serie respectă ierarhia WTA, cu excepția cazurilor care, potrivit opiniei comitetului, o schimbare este necesară pentru o tragere la sorți echilibrată", au precizat, luna trecută, organizatorii de la All England Club. Deși există posibilitatea ca Serena Williams să fie cooptată între favorite, șansele ca ea să fie cap de serie numărul 1 sunt reduse, pentru că nu se află în Top 32 WTA. "Au fost excepții când jucătorii au fost urcați în ierarhia favoriților, dacă se aflau în Top 32. Vom respecta orice înțelegere avem, dar eu cred că este puțin probabil ca o jucătoare din afara Top 32 să fie pusă în Top 32. Reversul este acela că, atunci când un jucător intră în Top 32, altul care a muncit din greu tot anul ca să intre în Top 32 va fi dat afară", a declarat Richard Lewis, directorul executiv al All England Club, pentru BBC, la 1 mai.

După ce a născut în septembrie trecut, fostul lider WTA a revenit la turneele de Grand Slam în Franța, competiție la care s-a retras înaintea partidei din optimi cu rusoaica Maria Șarapova. Π n lumea tenisului a fost lansată o dezbatere pentru ca jucătoarele care revin după naștere în circuit să aibă alături de clasamentul protejat (numărul 1 mondial în cazul Serenei Williams) și statut de cap de serie. Organizatorii de la US Open iau în calcul ca Serena Williams să primească statut de favorită la ultimul grand slam din acest an, pe care ea l-a câștigat de șase ori. La Wimbledon, favorita principală ar urma să fie Simona Halep, locul I WTA. Sportiva română nu va disputa niciun meci pe iarbă înaintea celui de-al treilea GS  al anului, dar ea a ajuns deja la Londra și și-a început pregătirile pentru Wimbledon.

La casele de pariuri, Kvitova este văzută principala favorită la câștigarea turneului de la Wimbledon, în timp ce Simona este văzută doar a patra în acest top. Petra are deja două titluri la Londra, în 2011 și 2014. Serena Williams și Garbiñe Muguruza se intercalează între Kvitova și Halep în ceea ce privește șansele de a câștiga trofeul în acest an.  

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.