Sport

Australian Open, amenințat de lockdown

Ziarul de Vrancea
21 sep 2021 776 vizualizări

Jucători importanți de tenis, printre care și Simona Halep amenință cu boicotul dacă se vor repeta restricțiile din ediția trecută

Organizatorii Australian Open vor să țină turneul de anul viitor începând din jurul datei de 17 ianurie, cum era obișnuit înainte de pandemia de coronavirus, însă nu renunță la carantină. Anul acesta, turneul a avut loc din 8 februarie. În 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile australiene au impus tuturor jucătorilor obligativitatea de a ajunge la Melbourne până la 17 ianuarie și apoi efectuarea unei carantine stricte de 14 zile, cu posibilitatea de a se antrena cinci ore pe zi.Mai multe cazuri pozitive au fost depistate în Australia în rândul jucătorilor, staff-urilor lor și oficialilor care au călătorit la Antipozi cu zboruri charter.

Din acest motiv, 72 de jucători și jucătoare au fost plasați într-o carantină strică, fără a avea voie să iasă din camerele de hotel și să se antreneze. Sportivii aflați în această situație s-au plâns pe rețelele de socializare pentru că nu se pot antrena și au postat videoclipuri în care arată cum se pregătesc în camerele lor. Ei susțineau că nu au știut de această regulă, potrivit căreia, dacă o persoană dintr-un charter este testată pozitiv în Australia, toți ocupanții avionului respectiv intră într-o carantină strictă. Un grup restrâns de jucători și jucătoare, între care Halep, Novak Djokovic, Rafael Nadal, Serena Williams, Naomi Osaka, Venus Williams și Dominic Thiem, au stat în carantină la Adelaide, unde condițiile ar fi fost mai bune și unde a fost programat un turneu demonstrativ.

Potrivit dailymail.co.uk, primul turneu de Grand Slam al anului viitor va fi marcat de restricții importante, la fel ca în 2021, cu o posibilă excepție. Jucătorii vaccinați ar putea avea parte de un tratatment mai permisiv decât cei nevaccinați. La fel ca anul trecut, calificările vor avea loc în Regiunea Golfului, fetele la Dubai, iar băieții, la Abu Dhabi.

Pentu ca turneul să aibă loc la datele obișnuite, începând de la mijlocul lunii ianuarie, calificările vor trebui să se încheie înainte de Crăciun. În perioada 23-26 decembrie, jucătorii calificați și cei direct acceptați pe tablourile principale ar urma să plece, tot cu avioane charter, la Melbourne, unde vor intra din nou în carantină. Oficialii din domeniul sanitar din Melbourne vor ca jucătorii și echipele lor să ajungă cu mult timp înaintea startului turneului pentru a fi supuși unor restricții de tip semiizolare, cu posibilitate de antrenament, într-o bulă controlată.

Craig Tiley, șeful federației de tenis din Australia, a declarat că jucătorii care sunt vaccinați vor fi tratați diferit față de cei care nu sunt vaccinați, cu mai multe libertăți și, eventual, cu o carantină mai puțin strictă pentru cei cu două doze de vaccin.

La finalul lunii august, Simona Halep a declarat că nu va participa la ediția viitoare a Australian Open, dacă autoritățile din țara de la Antipozi vor impune din nou o carantină strictă.”În cazul unei noi carantine stricte, cred că nu vor veni mulți jucători, după părerea mea. Pentru mine va fi dificil să vin dacă știu că pot avea ghinion în avion și pot fi caz contact. Dacă trebuie să intru în carantină, este prea mult”, a avertizat fostul număr 1 mondial, într-o conferință de presă, la US Open.

La Melbourne au loc proteste violente pe stradă, în condițiile în care orașul se află în mijlocul celui de-al șaselea „lockdown”. Melbourne este locul în care populația a stat cel mai mult în izolare din lume, în încercarea autorităților de a controla răspândirea virusului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.