Sport

Aur pe linie la haltere

Ziarul de Vrancea
6 apr 2019 692 vizualizări

Elena Andrieș a câștigat trei titluri europene în Georgia, iar alți doi sportivi au cucerit medalii de bronz

Halterele românești au pornit cu dreptul la Campionatele Europene pentru seniori, care se desfășoară la Batumi (Georgia). În prima zi, trei sportivi tricolori au urcat pe podiumul de premiere.  Cea mai strălucitoare performanță a fost obținută de Elena Andrieș (CS Olimpia București), la categoria 49 kilograme. Sportiva tricoloră a încheiat competiția cu aur pe linie: 190 kg la totalul olimpic, 87 kg la smuls și 103 kg la procedeul aruncat. Sportivă inclusă în programul Samurai al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Elena Andrieș adună puncte împortante în vederea calificării la JO 2020 de la Tokyo. 

Pe podiumul de premiere au mai urcat doi români. Cosmina Pană a cucerit medalia de bronz la aruncat în cadrul categoriei 45 kg, cu un rezultat de 84 kg. Sportiva de la CSM Bacău s-a clasat pe locul V  la totalul olimpic cu 149 kg și pe aceeași poziție la smuls, cu 65 kg. La masculin, Cristian Luca (categoria 55 kg) a prins un loc pe podium la smuls, cu 111 kg. Sportivul de la CS Dinamo s-a clasat pe locul IV la totalul olimpic cu 245 kg (record personal) și pe locul V la procedeul aruncat 134 kg. Ținând cont că are numai 20 de ani, Luca este o mare speranță a halterelor românești. Tot la categoria 55 kg, Valentin Iancu s-a clasat pe VI la totalul olimpic cu 232 kg.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.