Sport

Auf wiedersehn, Angie!

Ziarul de Vrancea
25 mai 2019 738 vizualizări
 La 18 ani, Anastasia Potapova a obținut prima victorie din carieră în fața unei jucătoare de Top 10
La 18 ani, Anastasia Potapova a obținut prima victorie din carieră în fața unei jucătoare de Top 10

Prima favorită eliminată la Roland Garros este germana Angelique Kerber * ieri, nu a evoluat niciun român, dar astăzi  debutează Sorana, Mihaela și Marius

Turneul de tenis de la Roland Garros a început cu o mare surpriză în turneul feminin. Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber (5 WTA), a pierdut în primul tur cu scorul de 4-6, 2-6 în fața rusoaicei de 18 ani Anastasia Potapova (81 WTA). Aflată la prima participare pe tabloul principal la Roland Garros, Potapova s-a impus după un meci care a durat mai puțin de o oră și 15 minute. Aceasta a fost a doua victorie obținută de Potapova la un turneu de Grand Slam, după aceea împotriva franțuzoaicei Pauline Parmentier, la Australian Open.

Nemțoaica, câștigătoare a trei titluri de Grand Slam în carieră, a fost condusă cu 0-2 în primul set, însă a revenit, iar după opt game-uri, scorul era egal, 4-4. Din acel moment, Kerber a părut să nu mai aibă replică. Potapova a câștigat șase game-uri consecutive, adjudecându-și primul act la patru și conducând chiar cu 4-0 în setul al doilea. Kerber a dat semne de revenire, însă, în cele din urmă, a cedat cu 2-6. A fost prima victorie a Anastasei Potapova în fața unei jucătoare din top 10 WTA, ea urmând a juca în turul II cu jucătoarea cehă Marketa Vondrousova (38 WTA), care a dispus cu scorul de 6-4, 6-3 de chinezoaica Yafan Wang (57 WTA). Alte rezultate înregistrate ieri: Petra Martic (Croația) – Ons Jabeur (Tunisia) 6-1, 6-2; Garbiñe Muguruza (Spania) – Taylor Townsend (SUA) 5-7, 6-2, 6-2; Johanna Larsson (Suedia) – Magdalena Rybarikova (Slovacia) 6-3, 6-4; Kristina Kucova (Slovacia) –Svetlana Kuznețova (Rusia) 6-4, 6-2; Laura Siegemund (Germania) – Sofia Juk (Rusia) 6-3, 6-3; Katerîna Kozlova (Ucraina) – Bernarda Pera (SUA) 6-2, 7-6; Belinda Bencic (Elveția) – Jessika Ponchet (Franța) 6-1, 6-4; Kristina Mladenovic (Franța)- Fiona Ferro (Franța) 6-2, 7-6; Karolina Pliskova (Cehia) – Madison Brengle (SUA) 6-2, 6-3;

Rezultate din turneul masculin: Marin Cilic (Croația) – Thomas Fabbiano (Italia) 6-3, 7-5, 6-1; Alexei Popyrin (Australia) – Ugo Humbert (Franța) 3-6, 6-3, 7-6, 6-3; Christer Ruud (Norvegia) – Ernests Gulbis (Letonia) 6-2, 7-6, 6-0; Matteo Berrettini (Italia) – Pablo Andujar (Spania) 6-7, 6-4, 6-4, 6-2; Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Janko Tipsarevic (Serbia) 6-3, 6-0, 3-6, 6-7, 6-4; Stefanos Tsitsipas (Grecia) – Maximilian Matterer (Germania) 6-2, 6-2, 7-6; Oskar Otte (Germania) – Malek Jaziri (Tunisia) 6-3, 6-1, 4-6, 6-0; Kei Nishikori (Japonia) – Quentin Halys (Franța) 6-2, 6-3, 6-4; Hugo Delien (Bolivia) – Prajnesh Gunneswaran (India) 6-1, 6-3, 6-1; Roger Federer (Elveția) – Lorenzo Sonego (Italia) 6-2, 6-4, 6-4; Nicolas Mahut (Franța) – Marco Cecchinato (Italia) 2-6, 6-7, 6-4, 6-2, 6-4.

Astăzi, intră trei sportivi români în probele de simplu. Sorana Cîrstea (93 WTA)  o întâlnește în runda inaugurală pe sportiva cehă Petra Kvitova (6 WTA). Meciul va fi al doilea de pe terenul Suzanne Lenglen, fiind programat după confruntarea Pauline Parmentier (Franța) – Kiki Bertens (Olanda), care se va disputa de la ora 12.00. Pe terenul 5, Mihaela Buzărnescu (30 WTA)  va juca în primul tur cu rusoaica Ekaterina Aleksandrova (60 WTA). Meciul va fi al patrulea de pe terenul respectiv, după două confruntări de simplu masculin și una de simplu feminin.  Pe tabloul masculin, Marius Copil, locul 81 ATP, va evolua în primul tur cu francezul Benoît Paire (51 ATP), proaspătul câștigător al turneului de la Lyon. Simona Halep va evolua marți, în turul I, cu australianca Ajla Tomljanovic.

 

...................

* Ucraineanca Daiana Iastremska (42 WTA) a câștigat turneul de la Strasbourg, cu premii de 250.000 de dolari, după o surprinzătoare victorie în finală, asupra franțuzoaicei Caroline Garcia (24), scor 6-4, 5-7, 7-6 după un meci de aproape trei ore. Pentru Daiana Iastremska este al treilea trofeu obținut în circuitul WTA, după cele câștigate în Hong Kong în 2018 și la Hua Hin în 2019. Turneul de aceeași valoare de la Nürnberg, a fost adjudecat de kazaha Iulia Putințeva (39 WTA). Jucătoarea care a învins-o în semifinale pe Sorana Cîrstea, a câștigat cu 4-6, 6-4, 6-2 asupra slovenei Tamara Zidansek (68)

.................

* Minune mare: a câștigat Zverev! Aflat într-o groaznică pasă neagră de vreo două luni, germanul Alexander Zverev (5 ATP) a reușit să câștige turneul de la Geneva. În finală, “Sascha” s-a impus într-un tie-break decisiv încheiat cu scorul de 10-8 în fața talentatului chilian Nicolas Jarry (75 ATP). Meciul a durat două ore și 35 de minute. Confruntarea a început în urmă cu mai multe ore, dar a fost întreruptă de câteva ori din cauza ploii. Pentru Zverev este al 11-lea trofeu la simplu, primul din acest an. Germanul a mai câștigat în 2019 un turneu, la Acapulco, însă la dublu. La Lyon s-a impus francezul Benoît Paire (30 de ani) în fața tânărului și talentatului canadian Felix Auger-Aliassime (18 ani, 28 WTA), scor 6-4, 6-3. Pentru Paire este al treilea trofeu la simplu din carieră și al doilea din acest an. Francezul s-a mai impus la Bastad în 2015 și la Marrakech, în 2019. Benoit Paire are în palmares și un trofeu la dublu, obținut în 2013, la Chennai, alături de Stan Wawrinka.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.