Sport

Au ținut doar 55 de minute

Ziarul de Vrancea
1 feb 2020 914 vizualizări

Georgia – România 41-13 (8-6) în Campionatul European de rugby

Reprezentativa României a fost învinsă, sâmbătă, la Tbilisi, cu scorul de 41-13 (8-6), de selecționata Georgiei, în Rugby Europe Championship, în primul meci al sezonului 2020.

Partida a fost una echilibrată în prima repriză, gazdele desprinzându-se însă decisiv după pauză pe fondul unui număr nepermis de mare de greșeli tehnico-tactice comise de „Stejari”.

Gruzinii au deschis scorul în minutul 7 printr-un eseu reușit de Tedo Abjandadze, netransformat, Florin Vlaicu reducând din diferență după doar trei minute prin fructificarea unei lovituri de pedeapsă. Prin același Vlaicu tricolorii au trecut în avantaj din minutul 21, tot ca urmare a concretizării unei lovituri de penalitate, însă georgienii au marcat și ei din aceeași procedură, prin Abjandadze, și au intrat la cabine în avantaj, 8-6. În partea secundă, deși „Stejarii” au dat la început semne că vor reuși să revină în joc, au comis ulterior mai multe erori, atât în fazele de atac cât și în defensivă, permițând georgienilor să preia controlul partidei și să se desprindă clar pe tabela de marcaj.În minutul 47, Mirian Modebadze a marcat primul eseu al reprizei a doua, netransformat, dar Vlaicu a restabilit egalitatea, prin eseul din minutul 51, transformat tot de el. Minutul 54 a fost probabil și momentul psihologic al meciului. Florin Vlaicu a ratat o lovitură de pedeapsă, mingea ajungând apoi în posesia georgienilor care au finalizat faza cu un eseu al lui Beka Gigașvili, transformat de Abjandadze. Jocul s-a desfășurat apoi practic într-o singură direcția, spre buturile „Stejarilor”, gazdele izbutind până la fluierul final alte trei eseuri, două prin Davit Kaciarava și unul aparținând lui Giorgi Cikoidze, toate transformate de Abzhandadze. Georgia, care a obținut și punctul bonus ofensiv, a intrat și în posesia Cupei Antim Ivireanu care se acordă învingătoarei din confruntările directe. Celelalte rezultate din prima rundă: Rusia – Spania 12-31; Portugalia-Belgia 23-17.Următoarea partidă a României va fi pe 8 februarie în deplasare, contra Portugaliei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.