Sport

Au și francezii ciobanii lor

Ziarul de Vrancea
13 mar 2020 700 vizualizări

Conducătorii de la Olympique Lyon și Olympique Marseille se ciondănesc pe fondul pandemiei *lyonezul propune ca ediția actuală a campionatului să fie anulată și locurile europene să fie repartizate conform clasamentului de anul trecut, iar marseillezul a sărit ca ars

Jean-Michel Aulas, președintele clubului Olympique Lyon, la care evoluează și portarul Ciprian Tătărușanu, a lansat o propunere care i-a șocat pe unii conducători de cluburi din Ligue 1. Într-un interviu acordat „Le Monde, Aulas a spus că, în cazul în care pauza se prelungește, i s-ar părea normal să fie anulată actuala ediție a campionatului, întreruptă din cauza epidemiei de coronavirus, iar echipele participante în cupele europene să fie stabilite pe baza ierarhiei ediției precedente, în care Lyon a ocupat locul III, ultimul de Liga Campionilor, după PSG și Lille. Dacă s-ar „trage linie” acum, Lyon ar termina pe locul 7, departe de cupele europene. Și dacă ar continua competiția, echipa lui Tăătrușanu ar avea șanse mici să prindă cupele europene, fiind la nouă puncte de Lille, de pe locul 4, de Liga Europa. „Cel mai logic ar fi să spunem că anulăm totul și ne întoarcem la situația de începutul sezonului”, a fost propunerea lui Aulas, dacă nu va reîncepe competiția în scurt timp.

Jacques-Henri Eyraud, președintele lui Olympique Marseille, club destul de confortabil instalat pe locul II, de Liga Campionilor, la șapte puncte de Lille, de pe locul IV, și la șase de Rennes, de pe locul III, în acest moment, a luat foc după ce a auzit propunerea omologului său din Lyon. „În fotbal, avem «Lider Maximo al nostru», gata să sară pe un virus devastator pentru a ascunde sezonul dificil al clubului său”, l-a caracterizat Eyraud pe Aulas în „Le Journal du Dimanche”, folosindu-se de o comparație cu liderul cubanez Fidel Castro. Președintele marseillez a vorbit despre un „jocker coronavirus”, un fel de „vaccin anti-înfrângere”, capabil de a face uitate performanțele dezamăgitoare ale echipei OL. „Haideți, să ne prefacem că acest sezon sportiv nu a existat niciodată. Ne spălăm bine pe mâini cu o loțiune care distruge rezultatele sportive și șterge adevărul de pe teren”, a continuat el. . Aulas nu a putut rămâne dator după un astfel de atac și i-a oferit un răspuns amenințător pe rețelele de socializare: „Norocul pentru tine și pentru discipolii tăi este că ridicolul omoară mai puțin decât coronavirusul. Pentru tine, JH, cea mai grea parte abia începe. Fotbalul nu a fost niciodată cea mai bună competență a ta: după ce ai propus puncte suplimentare pentru goluri marcate din afara careului și după cele 200 de milioane de euro pierderi în trei ani, față de cele 30 autorizate de fair-play-ul financiar, te expui unei plângeri pentru defăimare, pentru că mi-ai răstălmăcit cuvintele”, a răspuns Aulas.

Într-un asemenea context, președintele Federației Franceze de Fotbal, Noel Le Graët, a interveni în scandalul OL-OM : „Le cer să se calmeze și să fie demni. Găsesc scandalul atât de ridicol, stupid, lipsit de tact și nepotrivit față de ceea ce se întâmplă azi. Declarațiile lui Aulas și Eyraud nu au niciun sens și nu duc la nimic. Sunt doi mari conducători, cu două echipe bune, dar a dori să câștigi un loc european pentru că există un virus nu mi se pare în regulă. Există un Comitet Executiv la FFF și acesta va decide. Toate interviurile care sunt făcute la stânga și la dreapta, în care unii vor să iasă în evidență sau nu, n-au nicio importanță”, a declarat șeful FFF.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.