Sport

Au început surprizele la Montreal

Ziarul de Vrancea
8 aug 2018 652 vizualizări

Garbiñe Muguruza s-a retras, iar Angelique Kerber a fost învinsă clar de Alizé Cornet

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul II în turneul  de categorie Premier 5 de la Montreal, după ce a învins-o pe Wang  Qiang (China) cu scorul de 6-2, 7-5. Mihaela continuă prestațiile bune în circuitul WTA, iar marți seara a petrecut o oră și 29 de minute pe teren, în partida cu Wang, după turneul câștigat în urmă cu două zile la San José. Primul set i-a fost la discreție (a condus cu 5-0), iar în actul secund a salvat șapte (!) mingi de set ale adversarei, revenind de la 3-5 la 7-5. Mihaela a reușit să câștige al șaselea meci consecutiv în circuitul american pe suprafață duă.  Mai mult, românca a devenit jucătoarea cu cele mai multe victorii în WTA în acest sezon – 39, fiind la egalitate la acest capitol cu Angelique Kerber și Petra Kvitova. Mihaela Buzărnescu a jucat aseară, târziu, cu jucătoarea ucraineană Elina Svitolina (nr. 5 mondial) pe care a învins-o de două ori în acest sezon: la Roland Garros, în turul III, cu 6-3, 7-5 și la “Aegon Classics” la Birmingham cu 6-3, 6-2. Tot în cursul nopții, a jucat și Sorana Cîrstea, un meci foarte dificil cu veterana americană, Venus Williams. De asemenea, a debutat în turneu prima jucătoare a lumii, Simona Halep, în fața jucătoarei ruse Anastasia Pavliucenkova (28 WTA). În turul I, rusoaica a învins-o cu 6-3, 6-2 pe jucătoarea americană Christina McHale (98 WTA) cu 6-3, 6-2.

Însă după Monica Niculescu și Irina Begu, a pierdut calificarea în turul II al turneului de la Montreal și Ana Bogdan. Ea a fost învinsă după o oră și 52 de minute de către jucătoarea din Belarus, Arîna Sabalenka (39 WTA).

Două mari surprize, una anunțată și alta petrecută pe teren: spaniola Garbiñe Muguruza s-a retras din turneu, acuzând probleme medicale. Ea ar fi trebuit s-o întâlnească în turul II pe letona Anastassija Sevastova și a fost înlocuită cu jucătoarea din Porto Rico, Monica Puig, ca “lucky looser”. Apoi, deținătoarea turneului de la Wimbledon, germana Angelique Kerber (4 WTA) a fost învinsă clar de franțuzoaica Alizé Cornet (34 WTA), scor 4-6, 1-6

Rezultate din primele două tururi: Petra Kvitova (Cehia) – Anett Kontaveit (Estonia) 6-3, 6-4; Julia Goerges (Germania) – Lucie Safarova (Cehia) 2-6, 6-4, 6-3; Kiki Bertens (Olanda) – Carol Zhao (Canada) 6-1, 6-2; Maria Șarapova (Rusia) – Sesil Karatanceva (Bulgaria) 6-1, 6-2; Alizé Cornet (Franța) – Tatjana Maria (Germania) 4-6, 6-1, 6-3; Elise Mertens (Belgia) – Eugénie Bouchard (Canada) 6-2, 6-4; Viktoria Azarenka (Belarus) – Kristina Mladenovic (Franța) 6-0, 6-1; Daria Kasatkina (Rusia) – Maria Sakkari (Grecia) 6-4, 4-6, 6-1; Zhang Shuai (China) – Barbora Krejcikova (Cehia) 7-5, 7-5; Caroline Garcia (Franța) – Magdalena Rybarikova (Slovacia) 4-6, 6-1, 6-3; Françoise Abanda (Canada) – Kirsten Flipkens (Belgia) 6-3, 6-2; Carla Suarez (Spania) – Lesia Țurenko (Ucraina) 6-4, 3-2 ab; Ashleigh Barty (Australia) – Alison van Uytvanck (Belgia) 7-6, 6-2.

* În turneul ATP de la Montreal, Stanislas Wawrinka, elvețianul care a obținut un wild card ca urmare a retragerii lui Andy Murray, l-a învins pe australianul Nick Kyrgios cu 1-6, 7-5, 7-5. Novak Djokovic, câștigătorul turneului de la Wimbledon, a trecut ușor de primul tur, scor 6-3, 7-6 de bosniacul Mirza Basic. O mare surpriză a realizat canadianul Felix Augier-Aliassime (133 ATP), care l-a eliminat pe francezul Lucas Pouille, scor 6-4, 6-3. Alte rezultate: Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Fernando Verdasco (Spania) 4-6, 6-2, 7-6; Denis Shapovalov (Canada) – Jérémy Chardy (Franța) 6-1, 6-4; Marin Cilic (Croația) – Borna Coric (Croația) 6-3, 3-6, 6-2.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.