Sport

Au dărâmat zidul chinemțesc

Ziarul de Vrancea
16 sep 2017 471 vizualizări

Echipa feminină a României a câștigat titlul european la tenis de masă, învingând în finala din Luxemburg o formație a Germaniei cu două asiatice din trei

Echipa feminină a României, antrenată de Viorel Filimon și formată din Elizabeta Samara, Bernadette Szöcs, Daniela Monteiro, Irina Ciobanu și Adina Diaconu (rezervă), a câștigat, duminică, titlul european la tenis de masă, impunându-se cu scorul de 3-2 în finala cu Germania, la competiția găzduită de Luxemburg. Pentru România, este al patrulea titlu european pe echipe la feminin, după cele obținute în 1992, 2002 și 2005.  România a mai fost finalistă de patru ori, fiind învinsă în ultimul act de Olanda, în 2010 și 2011, și de Germania, 2013 și 2015. În finală, România a învins Germania, o echipă care conține trei jucătoare naturalizate din China (Han Ying, Shan Xiaona și Yuan Wan, alături de două autohtone. De obicei, toate cele trei asiatice sunt titulare, dar antrenoarea Jie Schöpp (fostă mare campioană,și ea chinezoaică, căsătorită cu un german) a mizat în finală și pe tânăra Nina Mittelham. La început, paleta numărul 1 a României, Elizabeta Samara a avut un meci foarte dificil, de uzură, cu Han Ying, cea mai bună jucătoare europeană și una dintre cele mai bune jucătoare defensive din lume. Condusă cu 0-1 și 1-2 la seturi, Eliza a avut un final impecabil, câștigând ultimele două acte cu 11-8 și 11-7. Daniela Monteiro a avut un meci mai slab cu Shan Xiaona pierdut cu 0-3, însă nemțoaica Mittelham a intrat în raza de acțiune a “uraganului Szöcs”. Bernie  a obținut în patru seturi o victorie necesară la anului și se aștepta ca Eliza să rezolve problema în meciul cu ambițioasa Shan. Uzată de confruntarea anterioară care a procopsit-o și cu o accidentare la umăr, Samara a pierdut cu 1-3. Eliza a forțat în setul al treilea, pe care l-a câștigat cu 17-15, însă tot ceea ce reușit a fost agravarea problemelor, ea cedând cu 3-11 setul final. România a încăput la mâna Danielei Monteiro în ultima partidă și în fața temutei Han. Șansele erau puține, dar au fost valorificate, pentru că Dana a fost magistrală în ultimul meci. După 11-4 și 11-8 a avut un moment de relaxare (4-11), iar în setul al patrulea a salvat două mingi de... titlul la 8-10 și a mai câștigat două, aducând un titlu european care părea că se îndepărtează. În semifinale, tricolorele au învins Rusia cu 3-0 (de fapt finala naționalelor europene fără chinezoaice), în timp ce Germania s-a chinuit cu Olanda și a câștigat cu 3-2, după ce Li Jie și celelalte “batave” au condus cu 2-0.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.