Sport

ATP și-a desemnat premianții

Ziarul de Vrancea
22 dec 2020 959 vizualizări

Printre ei se numără Nadal și Federer, dar și tineri ca Tiaoe sau Alcaraz *Djokovic a fost recunoscut ca lider mondial

Elvețianul Roger Federer și spaniolul Rafael Nadal, alături de rusul Andrei Rublev, canadianul Vasek Pospisil și americanul Frances Tiafoe, se numără printre câștigătorii Premiilor ATP 2020, comunicate de Asociația Tenismenilor Profesioniști. De asemenea, în cadrul Premiilor ATP 2020 au fost recunoscuți sârbul Novak Djokovic și perechea Mate Pavic (Croația)/Bruno Soares (Brazilia) drept lideri al clasamentelor mondiale la final de an.

Rafael Nadal, care a continuat să scrie istorie la Roland Garros, unde a cucerit a 13-a sa coroană în 2020, a primit din partea colegilor săi „Premiul pentru Sportivitate Stefan Edberg”, pentru al treilea an consecutiv și al patrulea în total. Roger Federer a intrat la rândul său în posesia premiului „Favoritul Suporterilor” la simplu, pentru al 18-lea sezon consecutiv, în timp ce la dublu cuplul britanic format din Jamie Murray și Neal Skupski a fost recompensat în premieră la această categorie, în urma votului iubitorilor tenisului. Andrei Rublev, care a urcat de pe locul 23 până pe locul opt în clasamentul mondial, a fost ales drept „Jucătorul cu cel mai mare progres al anului”, în timp ce Vasek Pospisil a primit premiul rezervat „Revenirii anului”, după ce a ratat cea mai mare parte a sezonului 2019, din cauza unei operații de hernie de disc. Tânărul jucător spaniol Carlos Alcaraz (17 ani) a primit premiul rezervat „Debutantului anului”, după un sezon în care a urcat până pe locul 136 mondial și a câștigat trei titluri în ATP Challenger Tour. Francesc Tiafoe a fost recompensat cu „Premiul umanitar Arthur Ashe” pentru exemplul pe care l-a oferit pe parcursul anului 2020, în vederea strângerii de fonduri pentru combaterea efectelor Covid-19, precum și pentru unitatea jucătorilor de culoare din tenis.

Novak Djokovic a încheiat pentru a șasea anul pe prima poziție a clasamentului ATP, egalând recordul idolului său din copilărie, americanul Pete Sampras. La 33 de ani, 6 luni și 16 zile, sârbul este cel mai vârstnic numărul unu mondial din istoria ATP Rankings, depășindu-l pe Rafael Nadal, care a încheiat sezonul 2019 în fotoliul de lider, la 33 de ani, 5 luni și 23 de zile. La dublu, Mate Pavic și Brunos Soares s-au clasat pe primul loc la finele anului grație rezultatelor foarte bune din partea a doua a sezonului. Croatul și brazilianul au cucerit primul lor titlu de Grand Slam ca pereche cu ocazia Openului Statelor Unite, iar apoi au disputat finala la Roland Garros și la Masters 1.000 de la Paris.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.