Sport

Atletul Alexandru Novac, originar din Adjud, intră sâmbătă în concurs la Campionatul Mondial de la Doha

Ziarul de Vrancea
5 oct 2019 2531 vizualizări

Alexandru Novac este aruncător în proba de aruncare a suliței și este acum legitimat la CSM București. Sportivul originar din Adjud, unde a făcut primii pași în atletism, a făcut parte din lotul național al României la Campionatul European de Tineret (U23) de la Gavle, Suedia, desfășurat în acest weekend. Alexandru Novac a făcut primii pași în atletism la CSȘ Adjud, transferându-se apoi la CS Ştiinţa Municipal Bacău, unde a lucrat sub îndrumarea antrenoarei Mihaela Melinte. La Campionatul Mondial de la Doha, atletul adjudean speră să prindă un loc în finală (în calificările de sâmbătă, 5 octombrie 2019) și să să obțintă astfel biletul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor. 

Vineri la prânz, cu o aproximativ 24 de ore înainte de debutul calificărilor, Alexandru a oferit câteva declarații în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism: “Este foarte cald aici. Umiditatea este foarte mare la Doha. Stadionul Khalifa Internațional este extraordinar, atmosfera este una frumoasă, dar nu așa cum mă așteptam, comparativ cu ceea ce a fost acum doi ani, la Londra. Sper ca mâine să fie o zi perfectă pentru mine, să mă simt bine și să reușesc un rezultat de excepție”.

ALEXANDRU NOVAC

Data nașterii: 24.03.1997

Club: CSM București

Antrenor: Manu Petre

Probă: suliță

P.B. – 86,37 m

S.B. – 83,42 m.

Calificările probei de aruncare a suliței de la Campionatele Mondiale de atletism în aer liber de la Doha vor avea loc sâmbătă, 5 octombrie 2019, de la ora 16:30 (grupa A) și de la ora 18:00 (grupa B).


În România, iubitorii atletismului pot urmări evenimentul LIVE pe canalul de Youtube al IAAF sau accesând link-ul de AICI.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber a ajuns la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

CM DOHA 2019 LIVE

Noul site al Federației Române de Atletism, www.fra.ro, vă va ține la curent cu toate detaliile evoluțiilor sportivilor români la Doha.

Știre actualizată 05.10.2019 ora 16:30-Alexandu Novac , la,14 cm de finala mondială! A terminat calificările de la suliță primul sub linie!

Ziua a de 5 octombrie 2019 a fost una cu ghinion pentru Alexandru Novac. Participant în calificările probei de aruncare a suliței, sportivul de la CSM București a ratat prezența în finală pentru 14 cm…

Elevul antrenorului Manu Petre a aruncat 81,12 m și a terminat grupa B din calificări pe locul 6. Din păcate, în clasamentul general, Alexandru a terminat al 13-lea, în condițiile în care în finală au promovat cele mai bune 12 performanțe!

Celelalte două aruncări ale sportivului român au măsurat 78,18 m și 79,75 m.

Finala probei masculine de aruncare a suliței la Mondialele de la Doha va avea loc duminică, 6 octombrie 2019, de la ora 19:55.

În România, iubitorii atletismului pot urmări evenimentul LIVE pe canalul de Youtube al IAAF sau accesând link-ul de AICI.

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber a ajuns la Doha (Qatar) la ediția cu numărul 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfășurat la început odată la patru ani, iar din 1991 are loc din doi în doi ani. Prima ediție a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediția următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

CM DOHA 2019 LIVE

Noul site al Federației Române de Atletism, www.fra.ro, vă va ține la curent cu toate detaliile evoluțiilor sportivilor români la Doha.

Text informații + foto:www.fra.ro

Citiți și:Atletul originar din Adjud , Alexandru Novac medalie de argint la Campionatul European de Tineret (U23) de la Gavle , Suedia


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.