Sport

Atleți vânceni la ediția 2023 a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României

Ziarul de Vrancea
11 iun 2023 999 vizualizări

În zilele de 3-4.06.2023, la București au avut loc Campionatele Internaționale de Atletism ale Romaniei.Vrancea a fost reprezentată de un singur atlet respectiv de aruncătorul George Adam de la CES Adjud pregătatit de pofesoata Camelia Petrea. George a ocupat loccul 7 la aruncarea suliței cu rezultatul de 54.00m/

Trebuie menționat ca  la ediția 2023 a Campionatelor Internaționale de Atletism ale Romaniei. au mai praticipat și 4 atleți formati de școala vrânceană de atletism și care acum reprezintă alte cluburi din țară.Cei patru atleți formați la școala vrânceană de atletism participanți la ediția 2023 a Campionatelor Internaționale de Atletism ale Romaniei sunt

- Vlad Dulcescu-locul I 400 metri garduri si locul II 200 metri plat cu recorduri personale

-Alexandru Novac-locul I la aruncarea suliței

- George Zaharia-- locul II  la aruncarea suliței

- Alisia Paruba- locul II la aruncarea suliței

Vlad Dulcescu a fost format la CS Unrea Focșani-antreor Fănel Iliescu.

Alexandru Novac a fost format la CSȘ Adjud - antrenor prof Camelia Petrea.

George Zaharia a fost format la CSȘ Adjud -antrenor prof Ion Ciortan.

Alisia Paruba  a fost formată-la CS Atletic Adjud- antrenor prof. George Catrinescu.

Felicitări foștilor antrenori cât și actualilor antrenori ai sportivilor vrânceni menționați și sănătate și mult succes în competițiilor viitoare!

Sursă informații:Fanel Iliescu

Citiți și:„Internaționalele României – Iolanda Balaș Soter”, una dintre cele mai vechi întreceri sportive

În zilele de 25 și 26 septembrie 1948, pe Stadionul „Republicii” din București  (reinaugurat cu acest prilej după distrugerile din cel de-al doilea război mondial), s-a desfășurat prima ediție a competiției, sub titulatura Campionatele Internaționale de Atletism ale Republicii Populare Române.

Concursul s-a disputat anual, cu opt excepții: 1959, 1964, 1965, 1966, 1973, 1974, 1975 și 1981.

Cele 67 de ediții desfășurate până în prezent au fost găzduite de șase localități: București (54), șase la Cluj (2014, 2017, 2018, 2019, 2020 și 2021), trei la Pitești (1989, 2015, 2016), două la Constanța (2010, 2011), una la Poiana Brașov (1968) și Craiova (2022).

Întrecerile, care între timp poartă numele singurei atlete dublu medaliate cu aurul olimpic din România, regretata Iolanda Balaș Soter, au fost onorate cu prezenţa de numeroase nume mari,  adevărați „monștri sacri” ai atletismului mondial. Între aceştia, s-au aflat 22 de campioni olimpici, 34 de campioni europeni, 35 de recordmani mondiali, din rândurile cărora menţionăm : Vladimir Kuţ, Galina Zâbina, Nina Ponomareva, Elvira Ozolina (U.R.S.S.), Emil Zatopek, Dana Zatopkova, Helena Fibingerova (Cehoslovacia), Parry O’Brien, Ira Murchison, Willie Williams, Bob Gutowski (S.U.A.), Imre Nemeth, Joszef Csermak, Gyula Zsivotsky, Olga Gyarmati (Ungaria), Adolfo Consolini, Guiseppe Dordoni (Italia), Ulrike Meyfarth (R.F.G.), Janusz Sidlo (Polonia) etc.

În acelaşi timp, întrecerea a constituit şi o adevărată „rampă de lansare”, mulţi dintre competitori devenind ulterior nume sonore pe mapamond. Astfel, 27 de atleţi şi atlete au devenit, după participarea lor la „Internaţionalele” ţării noastre, campioni olimpici.

Anul acesta, în cadrul ediției cu numărul 68, care s-a desfășurat în zilele de 3-4 iunie, pe Stadionul din Complexul Sportiv bucureștean „Iolanda Balaș Soter”, s-au organizat următoarele memoriale: aruncarea discului – „Lia Manoliu”, înălțime masculin – „Ioan Soter”, înălțime feminin – „Iolanda Balaș Soter”, 1500 m – „Maria Cioncan”, 3000 m obs – „Ion Puică”.

Text informații: fra.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.