Sport

Atleta vrânceancă Claudia Prisecaru , în echipa de seniori a Românei pentru la Campionatul European , din 9-11 august 2019

Ziarul de Vrancea
3 aug 2019 1190 vizualizări
Foto:contul de facebook Claudia Prisecaru
Foto:contul de facebook Claudia Prisecaru

Claudia Prisecaru de la  CSM Focșani 2007 este prima atletă legitimată la un club din Vrancea în echipa de seniori a României pentru un Campionat European.Competiția urmează să se desfășoare la Sandnes  în Norvegia, în perioada 9-11 august  2019.

Claudia Prisecaru atletă la CSM Focșani 2007 , încă cu drept de participare în competiții la tineret datorită vârstei ,  a câștigat medalia de aur în proba de 3000 metri obstacole a Campionatului Național de atletism senioari de la Pitești care a avut loc marți și miercuri, 30 și 31 iulie, 2019 pe stadionul Nicolae Dobrin din Pitești ,  cu timpul de 10.28.01.Sportiva este pregătită de profesorul Cristi Orza.Cu două săptămâni înaintea performanței de la Pitești , Claudia cucerise medalia de bronz în aceeași probă la Campionatul European de Tineret de la Gavle.Campionatului Național de atletism senioari de la Pitești a constituit  un important  criteriu de selecție pentru întrecerea continentală pe echipe la atetism, dar medalia de bronz de la 3000 metri obstacole de la Campionatul European de Tineret ar fi fost suficientă pentru ca sportiva pregătită de profesorul Cristian Orza să-și reprezinte țara în aceeași probă la senioare. Drept urmare a acestor recente performanțe ale atletei vrâncence aceasta a fost anunțată printr-un comunicat din 1 august al FR Atletism că  este una dintre cele 20 de sportive care fac parte din echiopa României pentru Campionatul  European din Norvegia de la Sandnes.care urmează să se desfășoare , în perioada 9-11 august  2019.

Din informațiile redactorilor Ziarului de Vrancea , este pentru prima oară în atletismul vrâncean când o atletă legitimată la un club din județ se află într-o asemenea  postură. Tot în premieră  absolută pentru Vrancea Claudia Prisecaru a câștigat  o medalie europeană de senioare la atletism.Atleta vânceancă Claudia Prisecaru a mai concurat în formații ale României la Campionate Europene sau Balcanice, dar au fost echipe doar pentru o probă – cros. Claudia a reprezentat în 2018 Asociația Balcanică de Atletism la 3000 metri obstacole, la o runiune internațională de seniori de la Mink, din Belarus.De menționat că din lotul  României pentru Campionatul  European din Norvegia de la Sandnes.care urmează să se desfășoare , în perioada 9-11 august  2019 ,între cei 23 atleți sunt alți doi sportivi originari din Vrancea  care actualmente sunt legitimați la cluburi din afară județului.Aceștia sunt   Alexandru Novac, CSM București, la suliță și Vlad Dulcescu, Politehnica Iași, la 400 metri garduri și 4×400 metri.

Echipa României va avea ca adversare la  Campionatul European de la Sandnes , selecționatele  Belgiei, Belarus, Irlandei, Lituaniei, Norvegiei, Olandei, Portugaliei, Slovaciei, Turciei, Ungariei. Echipa cu cel mai bun punctaj urmează să promoveze în Superliga Europeană la Atletism.În 2017, la ediția anterioară, echipa  României s-a clasat pe locul al șaptelea în Liga I iar obiectivul pentru ediția 2019 este menținerea în această categorie valorică.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.