Sport

Atenție, se închid stadioanele!

Ziarul de Vrancea
17 dec 2019 962 vizualizări

Începând de astăzi și până duminică de dispută meciurile etapei a XXII-a din Liga I, ultima rundă din anul 2019

Etapa terminală a anului 2019 lasă pentru cel viitor ultimele patru etape ale sezonului regulat, cele care vor fi decisive pentru stabilirea configurațiilor celor două grupe, play-out și play-out. Și cum după încheierea acestei prime faze vine arhicunoscuta înjumătățire care relansează campionatul, operație binecuvântată de echipele codașe din ambele grupe și blestemată de cele din frunte („de ce ne tai din munculița noastră de șase luni?”). Revenind la etapa noastră, în condiții normale, adică vreme bune și terenuri „brici” ar fi numai bună pentru suporteri de a regreta pauza de iarnă. Începe cu un meci tare, Botoșani – Dinamo, și se termină cu unul și mai și, FCSB – Craiova. La Botoșani nu s-a uitat că nu de mult, echipa moldovenească a tăiat aripile dinamoviștilor spre play-off, chiar în „groapa” proprie. Acum lucrurile stau nițel mai altfel, omul gloriei de atunci, Fabbrini, a trecut la Dinamo, unde tronează Dusan Uhrin, la Botoșani e doar Croitoru, însă spre bucuria gazdelor, de la Dinamo va lipsi coordonatorul Nistor care și-a pierdut cumpătul în meciul cu Sepsi. Și mai importantă diferență este aceea că Dinamo se află la cinci puncte de miraculosul loc șapte, în timp ce moldovenii, doar la trei. Iar meciul se dispută la Botoșani.Celălalt meci de urmărit este FCSB – Craiova, derby de mare tradiție. În tur, bucureștenii au pus capăt seriei fatidice învingând la Craiova printr-un gol de final marcat de Tsoumou, un african pescuit cu arcanul becalian Tsoumou, de la Sibiu. Drept recompensă,satrapul mioritic l-a scos curând din lot pe Tsoumou, jucător care a rămas indisponibil pentru ediția aceasta de campionat, deoarece a jucat pentru două echipe. Și, după prostu-i obicei, domnul șef de stână și-a manifestat interesul pentru un jucător de valoare a adversarei imediate. E vorba de Mihăilă, dar în Bănie este Pițurcă și vorba lui Becali a fost tăiată corespunzător. Primele două clasate și-au rezolvat problema luni, pe Gruia. În etapa de acum, Astra n-are cum să piardă acasă cu Academica și nici CFR la Voluntari, oricât progres au făcut echipele sudiste în etapele precedente. Chiar dacă Emanuel Culio a plecat în Argentina, chiar dacă mult-lăudatul Budescu și-a luat vacanța de sarmale mai devreme, în stilu-i caracteristic. Revenit la play-off, „Gazul” lui Iordănescu este în pole position, dar are un examen greu cu Viitorul, care nu prea mai nimerește poarta în ultima vreme. În rest, FC Hermannstadt și Chindia Târgoviște le-au urat bun venit în zona crepusculară, echipelor Poli Iași și Sepsi, și se pregătesc de noi brânciuri. De urmărit.

Programul etapei (19-22 decembrie)

Joi:FC Botoșani – Dinamo (ora 20:00, în tur, 1-1).

Vineri:Astra Giurgiu – Academica Clinceni (17:30,1-1), Gaz Metan Mediaș – FC Viitorul (20:30, 1-4).

Sâmbătă: FC Hermannstadt – Politehnica Iași (14:30, 0-0), FC Voluntari – CFR Cluj (20:00, 0-5).

Duminică: Sepsi Sfântu Gheorghe – Chindia Târgoviște (17:00, 0-0), FCSB -CSU Craiova (20:00, 1-0).

Clasament: 1.CFR Cluj – 41 p; 2.Astra – 40 p; 3.Craiova – 37 p; 4.FCSB – 26 p; 5.Viitorul – 35 p; 6. Gaz Metan – 33 p; 7.Botoșani – 30 p; 8. Dinamo – 28 p; 9.Sepsi – 25 p; 10. Poli Iași- 22 p: 11. Chindia – 21 p; 12. Clinceni – 20 p; 13. Hermannstadt – 19 p; 14. Voluntari – 8 p. FCSB și FC Voluntati au câte un meci mai puțin jucat.

Partidele se pot urmări pe canalele Digi, Telekom și LOOK.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.