Sport

Atac la clasamentul FIFA

Ziarul de Vrancea
16 nov 2020 887 vizualizări

*Irlanda de Nord – România, în Liga Națiunilor, ultimul meci al fotbaliștilor tricolori din acest an * meciul de la ora 21:45 este transmis la ProTV

Meciul care se dispută în seara aceasta la Belfast este ultimul pentru tricolori în acest an și face parte din ultima etapă a grupei I din Divizia B.De asemenea cei care le știu pe toate în orașul cu ora exactă proorocesc că va fi ultimul meci ca selecționer la echipa națională al lui Mirel Rădoi. Tânărul antrenor, n-a negat, n-a infirmat ci doar a persiflat. Ar fi culmea ca „antrenorul fără licență”, care se bucură de încrederea conducerii FRF, a majorității antrenorilor români și care și-a manifestat nu de mult dorința de a merge laOlimpiadă cu băieții care au strălucit în Italia, să încerce Universitatea Craiova, unde și-au frânt gâturile Pițurcă, Mangia și Bergodi. Nu asta este miza meciului de la Belfast ci alta mult mai complicată: în urma forfaitului nordicilor la partida de la București, clasamentul este, deocamdată șchiop iar UEFA încă nu a decis care picior să fie bandajat. Documentul remis de către forul continental pare a fi unul standard, cu toate posibilităților, dar cei mai mulți dintre analiști (și nu numai de la noi”) opinează că cele trei puncte vor reveni României. În primul rând deoarece decizia neprezentării s-a luat la Oslo (chiar dacă nu de către forurile fotbalistice) și în al doilea rând că nordicii înșiși n-au declarat nicio secundă că motivul forfaitului ar fi situația epidemiologică din România. Dacă îmbrățișăm această variantă, tricolorii nu mai luptă cu gazdele de mâine pentru evitarea retrogradării în cel de-al treilea eșalon, acolo unde va ajunge Irlanda de Nord. Culmea, norvegienii care s-au dus la Viena cu o echipă cârpită, sub conducerea selecționerului U21, au șanse de calificare în Divizia A.Sunt la trei puncte de Austria și au nevoie de o victorie cu minim 2-1 (scorul cu care austriecii au câștigat în Nord. În privința clasamentului, tricolorii pot urca pe locul II dar adevărata miză este un alt clasament: topul FIFA care stabilește urnele valorice pentru preliminariile CM din Qatar 2022. Ori, pentru a accede în urna a II-a este nevoie ca Slovacia să nu câștige pe terenul fraților cehi iar Rusia să se încurce în Serbia. Precizăm că ambele echipe au obiective importante: Rusia vrea să promoveze în Divizia A, iar Slovacia să nu retrogradeze în C.

Referitor la meci, irlandezii din Ulster anunță că s-a permis prezența în tribune a 1000 de suporteri ai gazdelor. Selecționerul Ian Baraclough a anunțat că cinci jucători sunt indisponibili. „Davis, Lafferty și Saville au părăsit lotul din motive personale, avem alți doi accidentați, Thompson și McGinn nu sunt apți după ce au lipsit și cu Austria”, a spus selecționerul. Baraclough a adăugat că se întâlnește pentru a treia oară cu Mirel Rădoi, după duelul de la U21 și cel de la București din septembrie (1-1) și că România vine cu încredere după victoria cu Belarus.

Echipele probabile

Irlanda de Nord: McGovern – Ballard, McLaughlin, Flanagan – Dallas, McNair, Smith, McCann, Ferguson – Magennis, Boyce.

România: Tătărușanu – V.Crețu, Cristea, Nedelcearu, Camora – Marin, Nistor, Maxim - Man, Tănase, Alibec.

Arbitru: Sandro Schärer (Elveția).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.