Sport

Atac cu vâslele la incompetență

Ziarul de Vrancea
6 aug 2018 546 vizualizări

Președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, răspunde dur considerațiilor ministrului de resort, privitoare la dieta și diurnele sportivilor

Președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a afirmat, ieri, la întoarcerea lotului României de la Campionatele Europene de la Glasgow că sportivilor nu le este recomandată dieta, așa cum preciza ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, și că suma de 25 de lei pentru diurnă este insuficientă. Întrebată cum se simte un canotor când i se spune că o diurnă de 25 de lei e suficientă, Lipă a afirmat: „Nu știu, nu pot să mă pronunț în locul doamnei ministru, nu știu la ce s-a gândit când a spus că 25 de lei este prea mult, dar eu cred că nu-și imaginează nimeni că, să ajungi să ai dubli campioni europeni, campioni europeni, medaliați, o finală europeană care nu este ușoară, stau sportivii pe 25 de lei pe zi. Este o altă exprimarea nefericită și cea cu dieta. Sportivii slăbesc muncind și un canotor, acum când sunt și căldurile astea mari, la un antrenament dă jos trei kilograme așa, fără să se forțeze prea mult. Deci nu se pune problema de dietă. în primul rând, pentru sportivii de performanță nu este recomandată dieta, pentru asta avem nevoie de nutriționiști care să fie lângă ei și care să știe ce meniu să le recomande, cum să bea apă, când să bea apă, ce să mănânce, când să mănânce, pentru că toate aceste lucruri contează atunci când te bați la sutimi pentru o medalie”.Fosta mare canotoare consideră că sportivii au nevoie de mai multă atenție din partea forului conducător, și se bucură că secretarul de stat de la MTS a fost prezent alături de canotori. “Munca lor trebuie răsplătită, munca lor nu e ușoară. Este greu să stai11 luni în cantonament, să participi la câteva competiții, să-ți vezi zi de zi de treabă și nimeni să nu vină să-ți spună un «mulțumesc», vorbesc la acest nivel, de minister”, a declarat Lipă.Referitor la greva generală din sport anunțată miercuri, Lipă a spus că e trist și că sportul românesc nu are nevoie de așa ceva: „Sportul nu are nevoie de așa ceva. Aceste războaie nu duc nicăieri. Pentru că atâta timp cât există o lege a salarizării, atâta timp cât funcțiile astea care sunt similare în alte ministere și așa mai departe sunt răsplătite cu alte sume, nu înțeleg de ce la Ministerul Tineretului și Sportului nu se poate”, a mai menționat președintele FR  Canotaj. Lotul României de Canotaj s-a situat pe primul loc în clasamentul pe  națiuni la Campionatele Europene de la Glasgow, România  obținând 7 medalii: trei de aur (opt plus unu feminin, 4 rame masculin, dublu rame feminin), două de argint (patru rame feminin și dublu vâsle masculin) și două de bronz (dublu rame masculin și 8Â1 masculin).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.