Sport

Așteptând finala campioanelor

Ziarul de Vrancea
19 oct 2017 562 vizualizări

La Moscova, Irina Begu a învins greu “speranța” Vera Lapko și va juca  în semifinală cu Daria Kasatkina * jucătoarea de 19 ani din Belarus a avut o minge de meci

Se apropie cu pași repezi competiția care va încheia sezonul feminin de tenis, finala WTA, sau Turneul Campioanelor, cum i se spune la noi, care va începe duminică la Singapore și la care Simona Halep este cap de serie numărul 1. Până atunci se încheie turneele WTA din această săptămână, cele de la Moscova și Luxembourg-Ville. 

* La “Kremlin Cup”, turneu cu premii totale de 855.308 dolari, Irina Begu a obținut calificarea în semifinale, dar nu așa de ușor cum se aștepta. Jucătoarea de 19 ani din Belarus, Vera Lapko, a avut rezultate frumoase în juniorat, între care o semifinală de Grand Slam la simplu și două finale la dublu. Irina a câștigat primul set cu 6-3, a condus cu 4-2 în cel de-al doilea, înainte de a pierde patru game-ri consecutive. În setul decisiv, a condus cu 3-0 dar a ajuns să salveze o minge de meci la 4-5. Experiența Irinei s-a arătat decisivă, ea a câștigat acest game pe serviciul adversarei. La 5-5, serviciul i-a funcționat excelent până la 40-0, apoi a pierdut trei mingi consecutive, dar și-a adjudecat până la urmă jocul de 6-5. Game-ul următor, pe serviciul Verei, a fost în oglindă până la 40-0, dar de atunci, Irina a câștigat cinci mingi consecutive și setul. În semifinale, Irina va întâlni o altă adversară tânără, dar mult mai valoroasă, rusoaica Daria Kasatkina (20 ani, 28 WTA). Ea are avantaj de 4-1 în meciurile directe cu românca, pe care a învins-o de trei ori anul acesta, ultima oară în sferturi la Charleston, cu 6-4, 6-1. Într-un alt meci din sferturi, la Moscova, Julia Görges (Germania) a trecut de ucraineanca Lesia Țurenko cu 6-3, 6-4.

* La Luxembourg, Mihaela Buzărnescu și Oksana Kalașnikova (Georgia) au pierdut în sferturile probei de dublu, scor 3-6, 4-6 în fața cuplulul german Anna-Lena Friedsam/Antonia Lottner, beneficiar al unui wild card. Rezultate din sferturi la simplu: Pauline Parmentier (Franța) – Johanna Larsson (Suedia) 6-1, 6-2; Carina Witthöft (Germania) – Kiki Bertens (Belgia) 6-1, 6-2.

Rezervele de la Singapore

Jucătoarea franceză Kristina Mladenovic (13 WTA) și rusoaica Svetlana Kuznețova (8 WTA) au fost desemnate rezervele pentru Turneul Campioanelor. “Kiki” Mladenovic nu a câștigat niciun  meci de la începutul lunii august, dar va rămâne pe locul 10 în ierarhia Race, care contează pentru Turneul Campioanelor, astfel că va fi prima rezervă la competiția de la Singapore. Ea a "prins" această poziție pentru că britanica Johanna Konta, locul 9 în clasamentul Race, a anunțat că nu va mai participa la niciun turneu în 2017. Rusoaica Svetlana Kuznețova, locul 11 în clasamentul penru Turneul Campioanelor, va fi a doua rezervă la Singapore.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.