Sport

Astăzi, se vinde Farul

Ziarul de Vrancea
18 dec 2017 645 vizualizări

Printre cei interesați de brandul constănțean se arăta și Gheorghe Hagi, care dorește o fuziune cu FC Viitorul, dar în ultimul moment, s-a retras * în luptă au rămas suporterii, fostul patron și un fost campion mondial de lupte

Interesul pentru brandul Farul se anunță mai mare decât cel pentru toate celelalte echipe de tradiție intrate în faliment în ultimii ani. Nu mai puțin de cinci tabere și-au manifestat interesul pentru licitația care urmează să se țină marți, la Constanța. Surse autorizate au afirmat, pentru ProSport, că lichidatorul judiciar a primit solicitări ferme de achiziție a caietului de sarcini pentru licitația brandului Farul, chiar dacă acesta este destul de scump – circa 1.000 de euro, cu tot cu TVA. Suma de la care se va porni licitația pentru brandul Farul va fi 3.750 de euro, cu TVA inclus. Între cei care luni vor să achiziționeze caietul de sarcini s-au numărat și reprezentanții Viitorului Constanța, echipa lui Gică Hagi, care ar realiza astfel mult-dorita fuziune cu brandul-simbol al județului. Interesul lui Hagi pentru Farul este vechi, acesta privind eventuala rebranduire a Viitorului ca pe un pas important spre o nouă fază a performanței. Viitorul a câștigat titlul și participă deja de doi ani în preliminariile cupelor europene, dar actuala bază de operațiuni, micuța localitate Ovidiu, nu-i perminte, consideră Hagi, accesul la stadiul de forță de prim rang în fotbalul românesc.  Alta ar fi situația, însă, dacă Viitorul s-ar numi Farul, ar juca la Constanța și ar avea în spate acest oraș important al României.

Dintre cele cinci tabere interesate, cea a suporterilor echipei dispărute și-a anunțat prima prezența la licitație. Grupul a reînființat anul trecut un club cu nume asemănător, SSC Farul, care a pornit din Liga a patra, a promovat și acum joacă în Seria a II-a din din liga a treia , unde e pe locul II, cu șanse la promovarea în eșalonul secund.  Participarea SSC Farul la licitație este susținută direct, moral și financiar, de fotbaliștii Denis Alibec (FC FCSB) și Petre Ivanovici (FC Voluntari), dar și de antrenorul Dinu Todoran. Toți trei au donat bani și tricouri care să fie licitate pentru a se obține, de asemenea, fondurile necesare participării la licitație. Unul dintre liderii suporterilor, Sorin Mihăilescu, a mai menționat că este posibil ca fostul proprietar Giani Nedelcu, cel cu care Farul a intrat în faliment, și fostul arbitru Constantin Frățilă, azi prosper om de afaceri în Constanța, să intre în licitație. Giani Nedelcu a dezmințit informația, iar Frățilă nu și-a ascuns interesul.  Licitația are loc astăzi, de la ora 13:30. Până la ora închiderii, reprezentanții FC Viitorul nu s-au înscris deși termenul a fost prelungit cu câteva ore. Directorul executiv al Viitorului, Cristian Bivolaru se află în Germania. Au cumpărat caietul de sarcini reprezentanții suporterilor, un apropiat al lui Giani Nedelcu și fostul campion mondial și olimpic la lupte greco-romane, Ion Draica.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.