Sport

Așchia este aproape de trunchi

Ziarul de Vrancea
21 apr 2019 531 vizualizări

Răzvan Lucescu a obținut, în Grecia, primul său titlu de campion, terminând campionatul fără înfrângere * patronul PAOK spune că Răzvan își va depăși tatăl

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a câștigat, duminică, titlul în Grecia, învingând cu scorul de 5-0 echipa lui Dragoș Balauru, Levadiakos, în penultima etapă a campionatului elen. Pentru PAOK, echipă la care este legitimat Alin Toșca, este primul titlu național după 34 de ani.  Golurile au fost marcate de Șahov (‘3, ’60), iseswar (‘8 - penalty), Varela (’53) și Swiderski  (’81). Dragoș Balauru a fost rezervă la oaspeți. Rivala echipei PAOK, Olympiakos, locul doi în clasament, a obținut și ea o victorie, scor 3-1 în deplasare cu Lamia. Olympiakos are însă, cu o etapă înainte de finalul sezonului, 72 de puncte, și nu o mai poate depăși pe PAOK, careare 77 de puncte. Ivan Saviddis, miliardarul care  conduce pe PAOK pariază că Răzvan va fi mai mare decât tatăl său: “Cred că Răzvan a luat tot ce era mai bun de la Mircea. Îl iubesc și îl respect foarte mult pe Mircea Lucescu. Sunt sigur că Răzvan va fi mai mare decât Mircea. La vârsta pe care o are Mircea acum, Răzvan o să aibă mai multe realizări”, a spus Ivan Savvidis, după ce PAOK a câștigat titlul.

PAOK a câștigat campionatul Greciei pentru prima dată după 1985 (34 de ani). Echipa din Salonic se află la al treilea titlu de campioană, după cele obținute în 1976 și în 1985. Pentru Răzvan Lucescu este primul titlu de campion obținut ca antrenor. Până la Lucescu, un singur antrenor a mai terminat neînvins un sezon. Croatul Stjepan Bobek a condus Panathinaikos spre titlul din 1964, într-un sezon în care verzii au fost neînvinși. Ca jucător, Răzvan Lucescu, portar, el a câștigat campionatul României cu Rapid, în 2003. La PAOK, tehnicianul român a câștigat al doilea trofeu, după Cupa Greciei în 2018.Răzvan Lucescu calcă pe urmele legendarului Ștefan Kovacs, campion al Olandei cu Ajax în 1972 și 1973, dar în principal pe urmele tatălui său, Mircea Lucescu, care a câștigat titluri în Turcia cu Galatasaray și Beșiktaș și de opt ori titlul de campion al Ucrainei cu Șahtar Donețk. Un alt antrenor român care a câștigat campionate în Europa a fost Laszlo Bölöni, cu titlul obținut în 2002 la Sporting Lisabona și cel din 2009 cu Standard Liège.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.