Sport

Asalt la tezaurul de la Kremlin

Ziarul de Vrancea
14 oct 2018 588 vizualizări

Simona Halep va debuta în turul II la Moscova împotriva unei adversare puternice * la Kremlin Cup vor mai juca Mihaela Buzărnescu și Irina Begu * a șasea “campioană” este Sloane Stephens, mai sunt două locuri de umplut pe tabloul de la Singapore

Liderul WTA, Simona Halep, va juca direct în turul doi la turneul Kremlin Cup, de la Moscova, ea urmând să o întâlnească pe câștigătoarea confruntării dintre rusoaica Anastasia Pavliucenkova (35 WTA)  și sportiva australiană Ajla Tomljanovic (46) conform tragerii la sorți care a avut loc ieri. Favorita numărul 2 al turneului este sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 6 WTA, care de asemenea joacă direct în turul secund, însă împotriva câștigătoarei unui meci între jucătoare venite din calificări sau lucky loser. Pe jumătatea de tablou pe care se află Simona Halep este și Mihaela Buzărnescu, numărul 25 mondial, care va evolua în primul tur cu jucătoarea din Belarus Aliaksandra Sasnovich (31 WTA). Halep și Buzărnescu pot fi adversare abia în semifinale. La Kremlin Cup joacă pe tabloul principal și Irina Begu (52) care o va întâlni în runda inaugurală pe Iulia Putințeva (Kazahstan), locul 47 WTA. În calificări, Ana Bogdan (78) a câștigat în primul tur, a trecut în primul tur, de italianca Deborah Chiesa (229 WTA), scor 6-3, 3-6, 7-5, dar a pierdut în turul al treilea a în fața spaniolei Silvia Soler (184) cu scorul de 6-2, 3-6, 3-6 în două ore și un minut. Alexandra Cadanțu (265)  a fost învinsă din prima partidă de către experimentata jucătoare rusă, Vera Zvonareva (166) cu 6-4, 1-6, 2-6, după o oră și 50 de minute. La Moscova, Mihaela Buzărnescu va face echipă de dublu cu Irina Begu. Ele vor juca în primul tur cu o pereche din care face parte Ana Bogdan, împreună cu Aleksandra Krunic (Serbia). Raluca Olaru va juca alături de slovena Darija Jurak.

* Un alt turneu care va începe în aceste zile se dispută în Luxemburg, cu principale favorite Julia Görges (Germania) și Garbiñe Muguruza (Spania). Singura româncă prezentă pe tabloul principal de simplu este Monica Niculescu, care va juca în primul tur cu jucătoarea franceză Fiona Ferro. În calificări au fost două tinere jucătoare române, ambele învinse: Gabriela Ruse (248) a trecut de primul tur, cu italianca Martina Trevisan (199), scor 3-6, 6-3, 7-6, dar n-a putut rezista în fața experimentatei elvețience Belinda Bencic (41), căreia a reușit să-i ia un set., scor 1-6, 6-2, 1-6. Raluca Șerban (304) a pierdut în primul tur în fața cunoscutei canadience, Eugénie Bouchard, scor 1-6, 6-2, 1-6. Exact același scor cu care a pierdut și Gabi Ruse! În Luxemburg, la dublu participă Monica Niculescu (împreună cu rusoaica Margarita Gasparian), Irina Bara (cu austriaca Xenia Knoll) și Raluca Șerban ( cu bulgăroaica Isabela Șinikova).

* Cel mai important turneu al săptămânii de-abia încheiate, cel de la Hong Kong, dotat, cu premii totale de 500.000 de dolari, a fost plin de surprize. Principala favorită, Elina Svitolina (5 WTA) a fost depășită în sferturi cu 2-6, 4-6 de către chinezoaica Wang Qiang (24).  Meciul a început vineri, dar a fost întrerupt la scorul de 6-2, 5-2 pentru Wang, din cauza ploii. Chinezoaica și-a asigurat un loc în semifinale după nouă minute de joc sâmbătă. Dar Wang nu s-a oprit aici, ea a trecut în semifinale și de Garbiñe Muguruza (13), cu 6-7, 6-4, 7-5. N-a fost o finală chineză, fiindcă  Zhang Shuai (40) a fost învinsă în cealaltă semifinală de către ucraineanca Daiana Iastremska (102). Și ca să fie tacâmul complet, Iastremska a câștigat și trofeul, adjudecându-și finala în 72.

* La Tianjin, în schimb, în finală s-au întâlnit principalele favorite și a câștigat a doua: Caroline Garcia (16) a învins-o pe Karolina Pliskova (6) cu 7-6, 6-3. La 26 de ani, Garcia a câștigat al 12-lea turneu al carierei (șase la simplu și șase la dublu). În fine, la Linz, Camila Giorgi (32) a obținut al doilea trofeu al carierei, învingând-o în finală cu 6-3, 6-1 pe rusoaica Ekaterina Aleksandrova (119).

* În urma rezultatelor din această săptămână, se cunoaște cea de-a șasea participantă la Turneul Campioanelor de la Singapore. Este vorba de americanca Sloane Stephens (8 WTA), după ce ucraineanca Elina Svitolina (5 WTA) a confirmat că nu va participa la turneul de la Moscova. Stephens este pe locul VI în clasamentul Race, care contează pentru finala sezonului și nu mai poate fi ajunsă de Svitolina, locul VII în această ierarhie. În afară de ea, sunt sigure de prezența la Singapore, Simona Halep, Caroline Wozniacki, Angelique Kerber, Naomi Osaka și Petra Kvitova. În  cursa pentru ultimele locuri disponibile se află Svitolina, Karolina Pliskova și olandeza Kiki Bertens, dar numai ultimele două vor fi prezente la Moscova.

* Și turneul masculin de la Shanghai s-a încheiat cu o surpriză: Roger Federer, primul favorit în lipsa lui Rafael Nadal, a fost învins în semifinale de către croatul Borna Coric (19 ATP), ratând posibilitatea de a-și apăra trofeul de anul trecut. Turneul a revenit lui Novak Djokovic, care a trecut în semifinale cu 6-2, 6-1 de germanul Alexander Zverev și în finală cu 6-3, 6-4 de Coric. Djokovic s-a impus pentru a patra oară la Shanghai și a obținut al 72-lea titlu din carieră. Începând de astăzi, “Nole” va fi pe locul 2 mondial.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.