Sport

Argint stropit cu lacrimi

Ziarul de Vrancea
3 oct 2021 728 vizualizări

Echipa de tenis de masă a României a ratat al treilea titlu continental la Cluj, după ce a fost învinsă de Germania *Daniela Dodean-Monteiro se retrage din națională

Echipa feminină de tenis de masă a cucerit medalia de argint a Campionatelor Europene pe echipe, desfășurat în aceste zile la Cluj, ratând posibilitatea de a cuceri al treilea titlu continental, pe teren propriu. În semifinala de sâmbătă, tricolorele au învins Franța cu 3-0, dar scorul nu reflectă echilibrul întâlnirii. Elizabeta Samara a învins în primul meci o jucătoare destul de tenace, care i-a mai creat probleme în trecut, Prithika Pavade, scor 3-1. A urmat cea mai echilibrată partidă a întâlnirii, cea a Bernadettei Szöcs cu jucătoarea de origine chineză Yuan Nanjia, pe care n-a mai învins-o niciodată. Românca a fost condusă cu1-2 la seturi, dar a revenit spectaculos și s-a impus cu 3-2. Daniela Dodean-Monteiro a încheiat trimufal partida, dispunând cu 3-0 de Pauline Chasselin.

În finală, România a întâlnit Germania, o adversară mult întinerită și... fără chinezoaice. Desfășurarea întâlnirii, încheiată cu scorul de 3-1 pentru nemțoaice, a fost dramatică: trei din cele patru partide încheindu-se după seturi decisive. Piesa numărul unu din echipa antrenată de fosta jucătoare Tamara Boros a fost Nina Mittelham. În primul meci, cu Bernadette Szöcs, germana a fost condusă cu 1-2, iar în setul al cincilea, după ce a rata câteva mingi de meci, Berni s-a înnclinat cu 10-12. Eliza Samara, din păcate, a arătat o formă modestă și a pierdut clar în fața Sabinei Winter, o jucătoare accesibilă, scor 0-3.Dana Dodean a reaprins speranțele în tabăra noastră, câștigând după ce a fost condusă cu 1-2 la seturi. În fața Ninei Mittelham, Eliza Samara a condus cu 1-0 și 2-1, dar a pierdut în final.

La final, antrenorul tricolorelor, Viorel Filimon, le-a criticat pe jucătoare: “Ne-a lipsit în primul rând dorința de a asculta. Am vorbit ceva cu fetele, să zicem că Bernie a avut momentul decisiv când a avut 9-6. Nu au ascultat, am mai spus și după Olimpiadă lucrul ăsta. Au luptat, într-adevăr, dar am luptat orbește. Sunt supărat pentru că nu au ascultat”, a spus Filimon la Look Sport.

În fine, Daniela Dodean Monteiro a anunțat,tot după meci, că se retrage din echipa națională, deoarece vrea să se dedice creșterii fetiței sale și nu poate suporta și exigențele pregătirii la lot. Din echipa României au mai făcut parte Adina Diaconu și Andreea Dragoman.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.