Sport

Arenele pentru Euro 2020 vor fi gata

Ziarul de Vrancea
12 mar 2018 719 vizualizări

Termenul estimat de Gică Popescu pentru finalizarea terenurilor de antrenament este martie 2020 * singurele probleme sunt cu stadionul Dinamo, însă organizatorii spun că au și variante de rezervă

Consilierul onorific al premierului pentru organizarea Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020, Gheorghe Popescu, a declarat, ieri, că până în martie 2020 stadioanele Giulești, Arcul de Triumf și Steaua vor fi gata.”Am avut multe discuții legate de timingul construirii acestor trei stadioane. Din planificările care s-au făcut, se pare că în martie 2020 cele trei stadioane vor fi gata, respectiv Giulești, Arcul de Triumf și Steaua și se vor putea antrena echipele participante pe aceste stadioane. Legat de stadiul EURO 2020, eu sunt foarte încrezător că acest eveniment se va organiza, datorită faptului că țara noastră, Bucureștiul, a trecut prin această experiență în 2012, când am găzduit finala Europa League 2012 la București”, a declarat Gheorghe Popescu, Vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, a admis că, din cauza problemelor juridice, este posibil ca stadionul Dinamo se nu fie gata până în 2020. ”La Dinamo au fost multe probleme juridice, e posibil ca stadionul Dinamo să nu fie finalizat până la data la care va începe Campionatul European. Sunt situații de avarie, dar avem două stadioane aproape, la Ploiești și la Giurgiu, dar înțeleg că se pot folosi și cele de la Voluntari și Mogoșoaia. Deci avem soluții. Important este ca cele patru stadioane să le finalizăm. Sigur, ar fi bine ca ele să fie finalizate la timp, dar dacă Dinamo nu poate fi gata vom găsi soluții. E important ca și stadionul Dinamo să fie finalizat cât mai repede. E o arenă care pentru mulți suporteri aduce multe bucurii”, a declarat Stănescu.

Manuela Pătrășcoiu, președintele Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Investiții, a prezentat stadiul celor trei stadioane ce urmează să fie reabilitate, Steaua fiind singurul care urmează să fie demolat și reconstrustruit, arenele din Giuleștei și Arcul de Triumf urmând să fie parțial demolate și reabilitate. În ceea ce privește noul stadion din Șoseaua ștefan cel Mare, Pătrășcoiu a precizat că acesta va fi amplasat pe locul velodromului. Proiectele celor trei stadioane, Steaua Rapid și Arcul de Triumf, au fost prezentate cu poze și machete.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.