Sport

Arbitri străini în Liga I

Ziarul de Vrancea
26 feb 2018 551 vizualizări

LPF a admis cererea FCSB, cu condiția ca ambele echipe să fie de acord și să plătească nemțește * s-a renunțat, deocamdată, la asistența video, din cauza alegerilor de la FRF

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a votat ieri propunerea clubului FCSB ca partidele din Liga I să fie oficiate de către arbitrii străini, doar în cazul în care ambele echipe implicate într-un meci sunt de acord și împart în mod egal cheltuielile. “Am avut o propunere din partea FCSB de avea arbitri străini în cazul în care două cluburi se pun de acord în această perioadă.  Am supus la vot și cu opt voturi pentru, și cinci contra, s-a votat această formalitate. Au căzut de acord și costurile să fie acoperite 50 la sută de fiecare în parte pentru că sunt costuri mai mari. Unilateral nu se poate, trebuie să fie de acord și cel de-al doilea club pentru că sunt costuri mai mari”, a declarat președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu într-o conferință de presă. Oficialul LPF consideră însă că nu ar fi nevoie de aducerea unor arbitri străini în Liga I: “Din punctul meu de vedere, la ora asta nu cred că ar fi cazul de arbitrii străini, dar eu nu am echipă. Eu sunt aici să desfășurăm activitatea așa cum vor cluburile. Din câte am văzut nici cei de la federație nu prea agreează, dar noi ne facem datoria, dacă va fi cazul”. Președintele FCSB Valeriu Argăseală a declarat la finalul Adunării Generale că arbitrii străini ar elimina suspiciunile care există la unele partide. “Am cerut dreptul cluburilor de a cere arbitrii străini dacă două cluburi sunt de acord și dacă se face solicitarea în timp. S-a votat cu majoritate, au votat împotrivă Dinamo, Craiova, Clujul, Viitorul, Astra. Pentru a nu mai exista suspciuni, presiuni în media înaintea jocurilor. Am zis că e mai util și pentru campionat, pentru că este deasupra tuturor bănuielilor. O să solicităm la meciurile la care sunt de acord și celelalte echipe”, a spus Argăseală.

În aceeașți conferință de presă, Iorgulescu a afirmat  că la Liga I se va păstra același sistem competițional până la expirarea contractului pentru drepturile de televizare: “Adunarea Generală a ligii a votat acest sistem. Banii, dacă nu va mai fi acest sistem, probabil că vor fi alții. Înjumătățirea punctelor tocmai de aia s-a făcut, pentru că sunt mai puține echipe și interesul este mai mare. Dacă intră cu 20 de puncte avans, nu știu dacă o echipă mai poate pierde campionatul. Dan Petrescu cred că a fost informat înainte de a semna cu o echipă din România și știa cum este sistemul. Dacă s-a votat așa și s-a jucat așa până acum, se joacă până la finalul acestui contract cu televiziunile în felul ăsta. Nu știu cum s-ar putea schimba, înainte să se voteze sistemul ăsta eu personal nici nu-l luam în calcul. Dar au acceptat”, a declarat Iorgulescu la finalul Adunării Generale a LPF. Oficialul LPF a spus că reprezentanții cluburilor urmează să analizeze propunerea de a ceda 65 la sută din drepturile de publicitate, care ar urma să fie valorificate la pachet.  Totodată, Iorgulescu a anunțat că s-a renunțat pentru acest sezon introducerea sistemului de asistență video la arbitraj (VAR) în play-off, întrucât sunt necesare consultări cu FRF, prea ocupată cu alegerile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.