Sport

Aproape de o victorie imensă

Ziarul de Vrancea
4 mar 2020 966 vizualizări

Tânăra jucătoare Jaqueline Cristian a pierdut foarte greu meciul de la Lyon cu câștigătoarea Australian Open 2020, Sofia Kenin *succes mare pentru Irina Begu în turneul challenger de la Indian Wells

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian trecut pe lângă victoria carierei de până acum, însă a fost învinsă de americanca Sofia Kenin, numărul cinci mondial, cu 7-6, 5-7, 4-6 joi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Lyon, dotat cu premii totale de 275.000 de dolari. Jaqueline Cristian (21 ani, 174 WTA), venită din calificări, a făcut un joc remarcabil și a dominat-o pe Kenin mai bine de jumătate din meci, ratând o minge de meci în setul secund la scorul de 5-3.. Ea a fost condusă cu 2-4 în primul set, dar a făcut rebreak la 3-4 și după un nou game câștigat contra serviciului de Kenin a replicat și a dus setul în tie-break, fază în care românca s-a impus cu 7-5. Momentul de vârf al partidei a fost la mijlocul setului II. Jaqueline a ratat o minge de meci la 5-3, a servit pentru câștigarea jocului la 5-4 dar americanca a realizat patru game-uri consecutive câștigând setul. În decisiv, s-a mers pe serviciu până la 3-3, după care Kenin a reușit două break-uri, primul fiind anihilat de româncă. Meciul a durat două ore și 32 de minute. Jaqueline Cristian a reușit nu mai puțin de 11 ași în acest meci, în care a făcut și 4 duble greșeli, în timp ce Kenin a încheiat cu 4 ași și 6 duble greșeli. Românca obținea cel mai important succes al său în urmă cu aproape o lună, în Fed Cup, 7-5, 6-3 cu rusoaica Veronika Kudermetova (38 WTA). Dacă ar fi câștigat meciul, Jaqueline ar fi reîntâlnit-o pe franțuzoaica Océane Dodin, care a câștigat săptămâna trecută meciul cu românca, scor 3-6, 6-3, 6-4 în sferturile de finală ale turneului de la Maçon. Dodin a avansat în sferturi prin neprezentarea elvețiencei Jill Teichman.

La dublu, echipa română Andreea Mitu / Raluca Olaru, a fost învinsă în sferturi, scor 6-3, 5-7, 7-10 de către perechea rusă Vitalia Diatcenko/Natela Dzalamidze. Rusoaicele vor întâlni în semifinale cuplul Laura Ioana Paar/Julia Wachaczyk (România/Germania).

*Irina Begu (104 WTA) a învins-o, ieri, cu scorul de 6-0, 6-2, pe americanca Taylor Townsend (70 WTA), favorita nr. 2 a turneului challenger de 125.000 $ de la Indian Wells. Irina Begu s-a impus după un meci care a durat 55 de minute. Ea va evolua în manșa următoare cu o altă jucătoare din SUA, Kristie Ahn (98 WTA). și cap de serie numărul 14. La turneu, era înscrisă și Patricia Țig, care a abandonat din motive medicale.

* Tenismanul român Marius Copil și basarabeanul Radu Albot au fost învinși de britanicii Luke Bambridge și Lloyd Glasspool cu 1-6, 5-7, în prima rundă a probei de dublu din cadrul turneului challenger masculin de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 162.480 dolari.Bambridge și Glasspool au obținut victoria după 68 de minute.

* Americanca Sloane Stephens, fostă câștigătoare a US Open, s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTA de la Monterrey (Mexic), fiind învinsă în două seturi simetrice, 3-6, 36 de noua speranță a tenisului canadian, Leylah Annie Fernandez, în vârstă de 17 ani.După ce a disputat luna trecută, la Acapulco, prima sa finală în circuitul profesionist, Fernandez continuă seria evoluțiilor foarte bune, reușind să o elimine pe favorita numărul 5 de la Monterrey, competiție dotată cu premii totale în valoare de 275.000 dolari. Rezultate din optimi (turul II): Rebecca Peterson (Suedia) – Katerîna Bondarenko (Ucraina) 7-6, 7-5; Wang Yafan (China) - Astra Sharma (Australia) 7-6, 4-6, 6-3; Marie Bouzkova (Cehia) - Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia) 6-4, 6-1


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.