Sport

Aproape de Marele Șlem

Ziarul de Vrancea
10 iul 2021 886 vizualizări

Învingător la Wimbledon, Novak Djokovic poate deveni al treilea jucător din toate timpurile care câștigă toate turneele de Grand Slam într-un singur an

Liderul ATP, sârbul Novak Djokovic a câștigat, duminică, pentru a treia oară consecutiv turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Djokovic l-a învins în finală pe italianul Matteo Berrettini, locul 9 mondial, scor 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3, în trei ore și 23 de minute. Djokovic, pentru care a fost a șaptea finală la Wimbledon, a mai câștigat trofeul de cinci ori, în 2011, 2014, 2015, 2018 și 2019. Sârbul a obținut al 20-lea trofeu de Grand Slam. În cazul unei victorii la US Open, Djokovic ar deveni doar al treilea jucător din toate timpurile care cucerește toate titlurile de Grand Slam în același an. Antecesorii au fost americanul Don Budge în 1938 și australianul Rod Laver în 1962 și 1969. La feminin, jucătoarele care au realizat „Marele Șlem” au fost americanca Maureen Connoly (1953), australianca Margaret Smith-Court (1962) și germana Steffi Graf (1988).

Trofeul feminin de la Wimbledon a revenit australiencei Ashleigh Barty, lider mondial, care a câștigat finala cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova (13 WTA), scor 6-3, 6-7, 6-3, după un meci de o oră și 55 de minute de joc. În setul al doilea, Barty a condus cu 3-1 și a servit pentru trofeu la 5-4, dar nu a reușit să se apropie de minge de meci. Australianca a reușit să impună în cele din urmă după un nou set foarte bun în decisiv.Anterior acestei ediții, Barty nu trecuse de optimi la All England Club. La 29 de ani, Pliskova rămâne fără trofeu de Grand Slam și cu o a doua finală disputată, după US Open 2016. Nici jucătoarea cehă nu trecuse anterior de optimi, la Wimbledon.

Finale la dublu: Hsieh Su-wei/ Elise Mertens (Taiwan /Belgia) – Veronika Kudemertova / Elena Vesnina (Rusia) 3-7, 7-5, 9-7 la feminin; Mate Pavic / Nikola Mektic (Croația) – Marcel Granollers/Horacio Zeballos (Spania) 6-4, 7-6, 2-6, 7-5 – la masculin.

Gabriela Ruse la apogeu

*Jucătoarea de tenis română a câștigat primul său trofeu, dispunând în finala turneului WTA 250 de la Hamburg, de germana Andrea Petkovic (130 WTA) cu 7-6, 6-4 în 130 de minute. Anterior, Gabi o învinsese în semifinale cu 2-6, 6-1, 6-4 pe principala favorită a turneului, ucraineanca Daiana Iastremska. În finală, primul set a fost deosebit de echilibrat, niciuna dintre jucătoare nereușind să se desprindă, deși au existat două break-uri. Petkovic a ratat o minge de set la 6-5, dar setul a ajuns în tiebreak, în care a condus cu 4-2 și 5-3, a ratat o minge de set la 6-5, după care Ruse a câștigat trei puncte la rând și setul.Îndârjită de pierderea primului set, nemțoaica a început agresiv actul secund și s-a desprins la 3-0. A urmat o revenire senzațională a Gabrielei Ruse, care a reușit să ia patru game-uri consecutive și a ratat cinci mingi de 5-3 (pe serviciul adversarei). La 4-4, Ruse a salvat o minge de break, a făcut 5-4, iar apoi a revenit de la 0-40, câștigând setul cu 6-4. Gabi Ruse ocupă locul 198 WTA, iar acest succes vine când românca era la un pas să părăsească Top 200.

* Jaqueline Cristian (152 WTA) s-a calificat pe tabloul principal al turneului WTA 250 de la Budapesta. Ea le-a învins, succesiv, pe unguroaica Fanny Stollar (348), scor 1-6, 6-1, 6-2 în 85 de minute, și pe italianca Martina di Giuseppe, scor 6-1, 4-6, 7-6 în două ore și 14 minute. În calificări, a mai fost prezentă și Miriam Bulgaru (366 WTA). Miriam a trecut în primul tur, scor 6-3, 4-6, 6-2 de germana Katharina Gerlach (225), dar a cedat apoi cu 3-6, 6-3, 3-6 în fața jucătoarei sârbe Olga Danilovic (159)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.