Sport

Apele se zbuciumă în play-off

Ziarul de Vrancea
1 iul 2020 1077 vizualizări

Protagonistele luptei pentru titlu, CFR și CSU Craiova joacă meciuri cruciale la Giurgiu și Mediaș

În acest week-end, începe ultima fază a campionatului nostru de fotbal atât de bulversat de nedoritele evenimente ale primăverii. Țintarul prestabilit a făcut ca în ambele minicampionate (play-off și play-out), returul să înceapă în aceeași perioadă. Play-off-ul a fost dinamizat în rolul său esențial, bătălia pentru titlu, de senzaționala victorie a Craiovei lui Cristiano Bergodi la Cluj, iar comportarea discretă a clujenilor în celălalt așa-zis derby, cu FCSB face ca acest play-off să fie încins. Duelul de la distanță dintre cele două protagoniste se dispută pe alte terenuri; Craiova joacă la Mediaș, iar CFR pe terenul Astrei. Probabil, sarcina oltenilor este mai ușoară, întrucât Astra este capabilă de orice când joacă Alibec și Budescu. În primul meci din acest sezon, Astra a învins CFR cu 3-2 după un joc care l-a scos din pepeni pe Dan Petrescu:două penaltiuri date Astrei, două eliminări în tabăra clujeană. La Cluj, în momentul în care Astra era lider, CFR a câștigat cu 2-0. Apoi a venit penalizarea dunărenilor cu trei puncte și totul s-a dus. Botoșani-FCSB, un meci teoretic mai important decât pare, întrucât echipa moldoveană poate scoate FCSB din Europa, lăsându-i unica șansă în trofeul Cupei.

Play-out-ul este complicat. E greu de crezut că Dinamo sau Poli Iași pot retrograda, dar uite că se poate. Dinamo joacă la Clinceni, revelația momentului, iar Poli, care a dat pe pere ce-au luat pe mere, înfruntă în Copou la o oră criminală (13:00) pe Sepsi, echipă pe care n-a învins-o niciodată în trei ani de când covăsnenii joacă în prima ligă.”FCV – FCV” este un meci aparent fără miză, iar derbiul suferinței va avea loc la Ploiești între Chindia și Hermannstadt.

Etapa a VI-a, play-off (3-5 iulie): Gaz Metan Mediaș - Universitatea Craiova (vineri, ora 20:00), FCSB – FC Botoșani (sâmbătă, 20:00), Astra Giurgiu – CFR Cluj (duminică, 20:00).Clasament : 1.CFR Cluj – 36 p; 2/ Craiova – 35 p; 3. Astra Giurgiu – 28 p; 4.FCSB – 27 p (10-9); 5. FC Botoșani – 27 p (5-7); 6. Gaz Metan -25 p.

Etapa a VIII-a, play-out (5-6 iulie): Politehnica Iași – Sepsi Sfântu Gheorghe (duminică, 13:00), Academica Clinceni– Dinamo (duminică, 17;00), Chindia Tîrgoviște –FC Hermannstadt (luni 17:00), FC Voluntari – FC Viitorul (luni, 20:00). Clasament: 1. FC Viitorul – 31 p; 2. Voluntari- 27 p; 3. Clinceni – 26 p; 4.Sepsi – 24 p; 5. Hermanstadt – 21 p (-1 joc); 6.Iași – 18 p; 7. Chindia – 17 p (-1 j); 18.Dinamo -17 p (-2j).Ultimul meci al etapei a VII-a: FC Viitorul – Dinamo ***.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.