Sport

Anul lui Ashleigh Barty

Ziarul de Vrancea
1 nov 2019 926 vizualizări

Micuța australiancă de 23 de ani a câștigat finala sezonului WTA și încheie anul 2019 pe primul loc * la Paris, Nadal s-a accidentat și Djokovic a câștigat a 50-a sa finală Masters *Berrettini, primul italian calificat la Turneul Campionilor după 41 de ani

*Australianca Ashleigh Barty, lider mondial a câștigat Turneul Campioanelor, după ce a învins-o, duminică, în finală, cu scorul de 6-4, 6-3, pe Elina Svitolina (8 WTA), campioana de anul trecut.Barty s-a impus după un meci care a durat o oră și 27 de minute și va încasa pentru performanța ei suma de 4.420.000 de dolari, cel mai mare premiu din istorie. Pentru că a pierdut un meci în faza grupelor (în fața olandezei Kiki Bertnes), australianca va primi 1.375 de puncte WTA și va încheia anul pe prima poziție mondială, cu un avantaj de aproape 2.000 de puncte față de sportiva cehă Karolina Plsikova, locul 2 WTA.Neînvinsă până la finală, Svitolina va primi 2,4 milioane de dolari și 1.080 de puncte WTA. Ea va fi în clasamentul de luni pe locul 6 WTA.În urma acestui turneu, Simona Halep, care a fost eliminată în faza grupelor, va urca de pe locul 5 pe 4, după Barty, Pliskova și japoneza Naomi Osaka, dar înaintea canadiencei Bianca Andreescu, care va coborî pe locul 5.

În semifinale, Svitolina a beneficiat de abandonul sportivei elvețiene, Belinda Bencic (7 WTA). Belinda a câștigat primul set, scor 7-5, apoi l-a pierdut pe al doilea, scor 3-6, în timp ce în setul trei, la scorul de 4-1 pentru Svitolina, a decis să abandoneze din cauza durerilor la spate. Partida a durat o oră și 56 de minute. Ashleigh Barty a câștigat partida cu sportiva cehă Karolina Pliskova (2WTA) din penultimul act, scor 4-6, 6-2, 6-3, într-o oră și 53 de minute.

*Spaniolul Rafael Nadal, cap de serie numărul 2, s-a retras de la turneul Masters de la Paris înaintea semifinalei cu Denis Shapovalov, din cauza unei probleme usculare în zona abdomenului, suferită la încălzire. Nadal a decis să nu mai joace la recomandarea medicilor. “Sper să fiu apt pentru Londra. Acesta este cel mai important obiectiv acum”, a declarat spaniolul. Rafael Nadal a explicat că la încălzire, când a servit, a simțit o problemă la mușchii abdominali și s-a dus imediat la medicul turneului. Un al doilea test a arătat că probabil este vorba de o mică întindere. Sportivul a revenit pe teren pentru a vedea dacă poate să servească, însă durerea a persistat. În finală, Shapovalov l-a întâlnit pe liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, care a avut un test mai greu decât o arată scorul, 7-6, 6-4 cu bulgarul Grigor Dimitrov. Finala a fost câștigată de Djokovic, scor 6-3, 6-4, într-o oră și șase minute. Pentru sârb este al 34-lea trofeu ATP Masters 1000 (din 50 de finale), al cincilea la Paris.

*Acest week-end a desemnat și ultima „necunoscută” vizavi de Turneul Campionilor de la Londra (10-17 noiembrie): al optulea jucător calificat. Acesta este Matteo Berrettini (9 ATP). Berrettini a profitat de înfrângerile suferite de francezul Jo-Wilfried Tsonga, locul 35 ATP, și de elvețianul Stan Wawrinka, la turneul Masters de la Paris, în sferturi, respectiv optimi. El a devenit primul italian care va evolua la finala sezonului, după Corrado Barazzutti, în 1978. Italianul de 23 de ani, locul 57 ATP în martie, a câștigat în acest an truneele de la Stuttgart și Budapesta, a fost finalist la München și semifinalist la US Open și Shanghai.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.