Sport

Anglia, revelația Cupei Mondiale

Ziarul de Vrancea
19 oct 2019 865 vizualizări

Rugbiștii lui Eddie Jones au zdrobit Australia și vor întâlni Noua Zeelandă în penultima fază * Cealaltă semifinală se dispută între Africa de Sud și Țara Galilor

În acest week-end, s-au stabilit semifinalele Cupei Mondiale la rugby, competiție care se desfășoară în Japonia. Primul sfert de finală, desfășurat la Oita, a consfințit victoria clară a Angliei, scor 40-16, în fața Australiei. Anglia a luat o opțiune importantă pentru câștigarea acestei partide încă din prima repiză, când aripa Jonny May a reușit două eseuri într-un interval de trei minute. Selecționata lui Eddie Jones s-a desprins la 14-3, iar de aici a ținut Australia mereu sub presiune. După 17-9 la pauză, Wallabies au redus imediat din diferență, dar nu a avut timp să savureze această reușită, pentru că Anglia a avut o replică imediată prin Kyle Sinckler, care a găsit o breșă în defensiva adversă și a refăcut diferența de 11 puncte. A urmat apoi o presiune de câteva minute bune ale Australiei, dar englezii s-au apărat extraordinar au blocat toate tentativele rivalilor de a reduice din diferență. Anglia a înregistrat, așadar, a șaptea victorie consecutivă în fața Australiei, toate sub conducerea selecționerului Eddie Jones.Cât despre selecționerul Australiei, Michael Cheika, și-a anunțat imediat demisia.

În celălalt meci disputat sâmbătă, Noua Zeelandă a dispus de Irlanda cu 46-14, la Tokyo. Irlanda reușise să învingă Noua Zeelandă în două din ultimele trei teste directe, dar s-a dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, că un meci la Cupa Mondială înseamnă altceva. „All-Blacks” au făcut o adevărată demonstrație de forță.

Ieri, Franța a suferit la Oita o înfrângere dramatică. Țara Galilor a trecut de „cocoșiȚ cu 20-19, după ce la pauză francezii conduceau cu 19-10. Francezii au dominat mare parte din meci, dar eliminarea lui Vahaamahina avea să-i readucă în joc pe galezi. În minutul 49, Sebastien Vahaamahina a fost eliminat, după ce a lovit violent cu cotul un adversar și francezii au jucat 32 de minute cu un om în minus. Galezii au reușit să înscrie imediat, la buturi prin Dan Bigger, iar în min. 74, Moriarty a reușit un eseu spectaculos, iar transformarea aceluiași Bigger a avut rol de sentință. Antrenorul velșilor, neo-zeelandezul Warren Gatland, a recunoscut cu fair-play: „Echipa mai bună a pierdut azi, în timp ce selecționerul francez, Jacques Brunel, a dat vina pe arbitraj. În ultima partidă din sferturi, disputată la Tokyo, Africa de Sud a spulberat iluziile Japoniei de a se califica în semifinală. „Antilopele” au fost superioare la toate capitolele (grămadă, tușe, treisferturi) și au câștigat cu 26-3. Africa de Sud va întâlni în penultimul act, duminică, 27 octombrie, la Yokohama, naționala Țării Galilor În cealaltă semifinală, programată sâmbătă, 26 octombrie, tot la Yokohama, se vor întâlni Anglia și Noua Zeelandă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.