Sport

Ana-Maria Apostu,în vârstă de 6 ani, elevă în grupa 0, a școlii Nr.10 Focșani, ”șefă de promoţie” la ”sportul minţii”

Ziarul de Vrancea
14 mai 2018 3942 vizualizări

Printr-o simplă definiţie  talentul reprezintă înzestrarea fiecărei persoane într-un anumit domeniu, pe care o dezvoltă pozitiv, fiind de asemenea ceea ce ne scoate din anonimat şi ceea ce ne defineşte ca individ într-o societate monotonă.

Harul fiecăruia se conturează încă de la vârste fragede, iar după cum spune un citat celebru „fiecare dintre noi are un talent”.

Deşi generaţiile diferă  constant din ce în ce mai mult, printre copiii tineri sedaţi de influenţele „Epocii Tehnologiei”, un suflet tânăr din Focşani, judeţul Vrancea, este Ana-Maria Apostu în vârstă de 6 ani, elevă în grupa 0, a Şcolii Nr.10 sub atenta supraveghere a doamnei învăţătoare Alina Coarcă. Micuța reprezintă o împletire de har şi muncă, mintea isteaţă a acesteia completându-se cu puterea de sacrificiu depusă în vederea obţinerii unor rezultate de care se poate mândri atât ea, cât şi oraşul Focşani.

Şahul este definit ca jocul minţii, iar pentru obţinerea unor astfel de premii şi rezultate, asemenea oricărui talent, necesită  suprimarea propiului timp liber, multă muncă depusă, bani investiţi în pregătire şi totodată conştientizarea faptului că un astfel de hobby îţi modifică viaţa în raport cu ale celorlalte  persoane.

Micuța  vrânceană, descoperită de domnul profesor Anton Soare la Sala Polivalentă, este  deţinătoare a titlului de „Şefă de promoţie 2017” la  „sportul minţii ea urmând să confirme și în următorul nivel, cel școlar.

La doar un an şi ceva distanţă de când a început să meargă la pregătirile specializate în cadrul acestui sport intelectual, şahul a devenit o parte din viaţa ei obţinând peste 10 medalii, majoritatea aurite şi distribuite pentru câştigarea  primului loc în cadrul concursurilor, o cupă obţinută tot pentru locul fruntaş la şah „Categoria Fete din Vrancea” şi un dosar remarcabil ce cuprinde multe diplome de participare la concursuri, cele mai multe dintre acestea fiind inscripţionate pentru  câştigarea competiţiilor locale şi judeţene contra copiilor mai mari decât ea, între 7-12 ani.

Jucând atât la fete U7, cât şi la fete U8, Ana-Maria a obţinut locul 1 la ambele concursuri, astfel devenind dublă campioană judeţeană sub îndrumarea profesorului Mihai Strâmbu.

 Ea este atât o competitoare ce şi-a făcut simţită prezenţa în oraşul nostru şi chiar şi în alte oraşe din afara regiunii vrâncene, dar mai ales în lumea acestui domeniu, şahul.

Cu siguranţă acesta este numai începutul, îi ţinem pumnii şi sperăm să ne  reprezinte  cu succes comunitatea, iar peste ani, Ana-Maria Apostu să devină  un nume auzit la cel mai înalt nivel din lumea şahului !

Alexandru Ciubotaru – Clubul de jurnalism Tineret în (re)acțiune


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.