Sport

Ana Bogdan și-a aflat adversara

Ziarul de Vrancea
22 aug 2017 408 vizualizări

 

* românca va juca în turul II la New Haven cu jucătoarea belgiană Kirsten Flipkens * patru românce în calificări la US Open

Jucătoarea belgiană de tenis Kirsten Flipkens o va întâlni pe românca Ana Bogdan în optimile turneului WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 710.900 dolari. În primul tur, Flipkens, venită din calificări a trecut de ucraineanca Lesia Țurenko cu 6-2, 6-3, în timp ce Bogdan, venită și ea din faza pAreliminară, a învins-o pe a cincea favorită, rusoaica Elena Vesnina, cu 7-5, 7-5. Flipkens (31 ani, 72 WTA) a câștigat singurul meci direct cu Ana Bogdan (24 ani, 124 WTA), anul trecut, în primul tur la Tașkent, cu 7-6, 6-3. Meciul Bogdan – Vesnina are loc în reuniunea din această seară/Alți trei capi de serie au părăsit competiția din primul tur, după Elena Vesnina Petra Kvitova nu-și mai regăsește forma de dinainte de accident și, după ce a fost învinsă în două rânduri de surpriza Sloane Stephenes a pierdut clar (2-6, 1-6 în fața chinezoaicei Zhang Shuai. Longilina Kristina Mladenovic (Franța) a cedat ceva mai greu, 5-7, 5-7 în fața Timeei Babos (Ungaria), iar Barbora Strycova (Cehia) a pierdut cu 5-7, 3-6 meciul cu rusoaica Daria Kasatkina. Surprinzătoare a fost și înfrângerea italiencei Roberta Vinci, 3-6, 1-6 în fața polonezei Magda Linette (82 WTA); Alte rezultate: Eugénie Bouchard (Canada) – Lauren Davis (SUA) 6-1, 6-3; Elise Mertens (Belgia) – Kiki Bertens (Olanda) 6-4, 4-6, 6-2; Daria Gavrilova (Australia) — Kristyna Pliskova (Cehia); Anastasia Pavliucenkova— Christina McHale (SUA) 3-6, 6-2, 6-4.

* Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) a învins, luni, cu scorul de 6-3, 6-4, cuplul Domininc Inglot/Daniel Nestor (Marea Britanie/Cnada), calificându-se în sferturile de finală ale tureneului ATP de la Winston-Salem. Tecău și Rojer vor evolua în faza următoare cu învingătorii din meciul Marcus Daniell/Nicholas Monroe (Noua Zeelandă/SUA) - Andre Sa/Michael Venus (Brazilia/Noua Zeelandă). În turneul de simplu capi de serie sunt, în ordine, spaniolii Roberto Bautista și Pablo Carreño și americanul John Isner. Rezultate din gala de seară: Andreas Seppi (Italia) – Janko Tipsarevic (Croația) 6-2, 6-2; Andrei Rublev (Rusia) – Steve Darcis (Belgia) 6-4, 6-4; Kyle Edmund (Marea Britanie) – Thomas Fabbiano (Italia) 6-2, 6-3; Marton Fucsovics (Ungaria) –Ernests Gulbis (Letonia) 7-6, 6-2; Markos Baghdatis (Cipru) – Jiri Vesely (Cehia) 6-2, 7-6; Damir Dzumhur (Bosnia) – Dennis Istomin (Rusia) 6-4, 6-4; Taylor Fritz (SUA) – Malek Jaziri (Tunisia) 4-6, 6-4, 6-3; Jan-Lennart Struff (Germania) – Pablo Cuevas (Uruguay) 7-6, 7-5.

* Patru jucătoare din România participă în aceste zile la calificările pentru US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Prima a intrat în teren aseară, Irina Bara (192 WTA, întâlnind-o pe jucătoarea franceză Myrtille Georges (223).Apoi, Mihaela Buzărnescu (133) s-a confruntat cu jucătoarea cehă Marie Bouzkova (171). Astăzi, vor juca Patricia Țig (129) cu italianca Georgia Brescia (206) și Alexandra Cadanțu (162) cu o altă italiancă, Jasmine Paolini (132). Singura confruntare cu “istoric” este aceasta din urmă, Alexandra Cadanțu conducând cu 2-1 la rezultate directe. Irina Bara s-a calificat deja în turul II de calificări, adversara ei franceză abandonând la scorul de 7-5, 2-6, 3-0 pentru româncă. Ea o va întâlni în turul II de calificări pe americanca Bernarda Pera (146) care a dispus cu 6-4, 5-7, 6-4 de chinezoaica Lu Jingjing (214).

Pe tabloul principal vor concura pentru România, Simona Halep (2 WTA), Sorana Cîrstea (53), Irina Begu (57), Monica Niculescu (58) și Ana Bogdan (127), iar pe tabloul masculin, Marius Copil (88).

US Open va începe pe 28 august și se va încheia în data de 10 septembrie, turneul fiind dotat cu premii totale de 50,4 milioane dolari, din care învingătorii la simplu vor fi recompensați fiecare cu 3,7 milioane.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.