Sport

Ana Bogdan n-are complexe

Ziarul de Vrancea
30 ian 2018 806 vizualizări

Jucătoarea de tenis din Sinaia a trecut în primul tur de principala favorită a turneului din Taiwan, chinezoaica Peng Shuai, iar Irina Begu merge în turul II la Sankt Petersburg

Debutul Anei Bogdan (89 WTA) în turneul de la Taipeh, competiție de categorie WTA International, cu premii de 250.000 de dolari, a fost unul strălucitor. Aflată la cea mai bună clasare a carierei,  Ana Bogdan a evoluat fără complexe în fața principalei favorite a turneului, chinezoaica Peng Shuai (31 WTA). 

Eleva lui Gabi Moraru s-a impus cu 6-4, 6-1. Ana a reușit cinci ași, a făcut trei duble greșeli, în timp ce asiatica a izbutit doi ași și comis patru duble greșeli. "Sunt încrezătoare, așa am intrat pe teren și la începutul meciului și nu m-am gândit nicio clipă că în fața mea o voi avea pe principala favorită a turneului. Mă simt foarte bine, chiar dacă partidele se dispută în sală. Am reușit să contracarez jocul variat al lui Peng și mi-am făcut jocul de la început până la sfârșit. Serviviul mi-a funcționat și am câștigat încredere pe măsură ce identificam punctele pe care le pot specula. E o jucătoare cu mare experiență, dar am pregătit foarte bine tehnico-tactic partida”, a spus jucătoarea din Sinaia. Adversara Anei Bogdan în turul II va fi canadianca Eugénie Bouchard (121 WTA), un interesant test pentru ambele jucătoare înaintea întâlnirii de Fed Cup de la Cluj. Bouchard a beneficiat de abandonul jucătoarei chineze Zhu Lin (116 WTA, în setul decisiv al partidei din runda inaugurală. Lin a renunțat după o oră și jumătate de joc, la scorul de 1-6, 7-5, 2-0 în favoarea adversarei sale, beneficiară de wild card.  Acesta va fi primul meci dintre cele două sportive. învingătoarea va întâlni în sferturi câștigătoarea meciului  dintre chinezoaica Wang Yafan (152 WTA), și franțuzoaica Pauline Parmentier (91). În optimi, la Taipei, e prezentă și Monica Niculescu. Eleva lui Călin Ciorbagiu va juca împotriva Zarinei Dias din Kazahstan. Alte rezultate de la Taipei (turul I): Pauline Parmentier (Franța) – Kurumi Nara (Japonia) 1-6, 6-4, 6-1; Magda Linette (Polonia) – Han Xinyun (China) 6-2, 6-0; Wang Yafang (China) – Risa Ozaki (Japonia) 7-6, 6-2; Nao Hibino (Japonia) – Samantha Stosur (Australia) 7-6, 6-2; Johanna Larsson (Suedia) – Lu Jingjing (China) 6-3, 6-1; Sabine Lisicki (Germania) – Zhang Yuxuan (China) 6-3, 1-6, 7-6.

* Irina Begu (37 WTA) a început și ea cu succes turneul de la Sankt Petersburg, după ce a trecut cu scorul de 7-6, 6-1 de germana Andrea Petkovic (98), prezentă pe tabloul principal ca lucky loser. Irina a avut ceva probleme în setul I, după ce a condus cu 4-1, cu două break-uri  și a ratat o minge de 5-1. Ea a mai aavut cinci mingi de set ratate la 5-4 și încă una în tie-beak. Totuși Begu a reușit să câștige setul, după o oră și 17 minute. Setul secund a fost fără istoric, românca punând capăt meciului după o oră și 59 de minute. În faza următoare, Irina Begu va da piept cu învingătoarea dintre rusoaica Elena Vesnina (21 WTA)  și sportiva cehă Petra Kvitova, (29 WTA).  La această competiție participă și Sorana Cîrstea  (36 WTA) programată în primul tur contra jucătoarei din Slovacia, Dominika Cibulkova (26). Favorita principală a acestui turneu este daneza Caroline Wozniacki, noul număr 1 mondial, după finala câștigată cu Simona Halep, la Australian Open. Halep s-a retras de la Sankt Petersburg din cauza problemelor medicale avute la Melbourne. Caroline va debuta în turul II contra rusoaicei Anastasia Potapova (235 WTA), surprinzător calificată, luni în dauna germanei Tatjana Maria. Alte rezultate din primul tur: Elena Rîbakina (Rusia, 450) – Timea Bacsinszky (Elveția) 6-4, 6-3; Julia Goerges (Germania) – Maria Sakari (Grecia) 6-2, 7-5; Roberta Vinci (Italia) – Tereza Martincova (Cehia) 6-2, 6-2; Vera Zvonareva (Rusia) – Kiki Bertens (Belgia) 6-4, ab.; Daria Kasatkina (Rusia) -  Viktoria Kuzmova (Slovacia) 1-6, 6-4, 6-1.

* După Alexandra Dulgheru (176 WTA) s-a calificat, ieri, în optimile turneului de la Burnie (Australia), învingând-o cu 6-1, 6-3 pe australianca Sara Tomic (386), azi a venit rândul tinerei Jaqueline-Adina Cristian (223) jucătoare care bate la poarta tot 200 să treacă de prima fază. Jaqueline a depășit-o pe britanica Katie Boulter (196), scor 2-6, 6-3, 7-6, în două ore și cinci minute. Alexandra o va întâlni, mai departe, pe rusoaica Valeria Savinîh (270) care a învins-o cu 6-0,6-2 pe o altă rusoaică, Anastasia Pivovarova, iar Jaqueline va juca împotriva jucătoarei franceze Myrtille Georges (217), calificată în fața americancei Asia Muhammad.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.