Sport

Ana Bogdan a pierdut la Lyon

Ziarul de Vrancea
1 mar 2020 1012 vizualizări

In primul tur, singura româncă acceptată direct pe tabloul principal a fost eliminată de Tereza Martincova *Marius Copil are amnezie la victorii: în primul tur al challenger-ului de la Indian Wells a fost depășit de Cehoaica Tereza Martincova i-a făcut zile fripte Aneijucătorul numărul 392 ATP

Ana Bogdan, locul 88 WTA, a fost eliminată, ieri, în prima rundă a turneului de categorie WTA International de la Lyon. Ana Bogdan a fost învinsă de Tereza Martincova din Cehia, (157 WTA), scor 3-6, 6-4, 3-6 după o oră și 56 de minute. În optimi la Lyon sunt calificate Jaqueline Cristian și Irina Bara. Alte rezultate din primul tur:Camila Giorgi (Italia) – Vera Lapko (Belarus) 6-3, 6-4; Jill Teichmann (Elveția) – Clara Burel (Franța) 6-4,6-3; Viktoria Tomova (Bulgaria) – Magdalena Frech (Polonia) 7-5, 6-7, 6-4; Kristina Mladenovic (Franța) – Chloé Pacquet (Franța) 1-6, 6-2, 6-4: Daria Kasatkina (Rusia) – Pauline Parmentier (Franța) 6-2, 5-7, 6-2; Kasatkina va fi adversara Irinei Bara din optimi, iar Jaqueline Cristian va trebui să aștepte deznodământul meciului dintre Sofia Kenin (SUA, favorită nr. 1) și Varvara Diatcenko (Belarus).

În proba de dublu, perechea româno-polonă Laura Paar / Julia Wachaczyk a trecut de primul tur, după ce a învins cu scorul de 6-4, 4-6, 10-6 echipa Anna-Lena Friedsam / Mandy Minella (Germania/ Luxemburg) și va juca în turul II cu cuplul Elixame Lechemia / Jessika Ponchet (Franța).

*Venus Williams (65 WTA), beneficiara unui wild card, a părăsit și turneul de la Monterrey încă din runda inaugurală. Americanca a fost învinsă de Anna Schmiedlova (Slovacia, 199 WTA), jucătoare venită din calificări, scor 6-4, 3-6, 2-6. Schmiedlova s-a impus după un meci de două ore și 29 de minute. Pentru Venus Williams (39 de ani) a fost a treia înfrângere în tot atâtea meciuri jucate în acest an. Americanca a fost eliminată de Cori Gauff, în primul tur la Australian Open și a pierdut în fața slovenei Kaja Juvan,în runda inaugurală a turneului de la Acapulco. Venus Williams nu a mai câștigat un meci din 29 septembrie 2019, când o învingea pe Barbora Strycova, scor 6-3, 4-6, 7-5, în primul tur la Beijing.

Într-un un alt meci al zilei, americanca Sloane Stephens (37 WTA), cap de serie numărul 5, a reușit să oprească seria înfrângerilor din acest an, obținând prima sa victorie: 6-4, 5-7, 6-1 cu Emma Navarro (SUA, 497 WTA), beneficiara unui wild card. Meciul a durat două ore și 17 minute. Fosta campioană de la US Open, americanca Sloane Stephens, a reușit prima victorie din acest an, învingând-o pe neexperimentata sa compatrioată, Emma Navarro, scor 6-4, 5-7, 6-1. Înainte de competiția de la Monterrey, Sloane Stephens a fost eliminată în primul tur la toate turneele la care a participat: Brisbane (de Ludmila Samsonova), Adelaide (Arina Rodionova), Australian Open (Zheng Shuai) și Acapulco (Renata Zarazua).Alte rezultate: Olga Govortsova (Belarus) - Caroline Dolehide (SUA) 3-6, 6-2, 6-1; Rebecca Peterson (Suedia) - Katerîna Kozlova (Ucraina) 3-6, 7-6, 6-4; WangYafan (China) - Lara Arruabarrena (Spania) 6-4, 6-4; Astra Sharma (Australia) - Nina Stojanovic (Serbia) 6-4, 6-4; Marie Bouzkova (Cehia) - Kristína Kucova (Slovacia) 6-4, 6-2; Lauren Davis (SUA) -Nadia Podoroska (Argentina) 6-0, 6-3; Arantxa Rus (Olanda) – Varvara Flink (Rusia) 4-3, ab; Tatjana Maria (Germania) – Heather Watson (Marea Britanie) 7-6, 3-6, 7-5; Katerîna Bondarenko (Ucraina) – Sara Sorribes (Spania) 4-6, 6-0, 6-2. Principala favorită a turneului este ucraineanca Elina Svitolina.

*Marius Copil (183 ATP) a părăsit încă din primul tur turneul challenger de la Indian Wells. Românul a fost învins de americanul Raymond Sarmiento (392 ATP), scor 3-6, 3-6, după o oră și un minut de joc.Marius nu și-a putut păstra nivelul pe tot parcursul seturilor și a pierdut de trei ori la serviciu (principala sa armă). Sarmiento a făcut break-ul decisiv în game-ul al optulea din primul set și a rupt echilibrul în setul secund în momentul în care scorul era 3-3. Copil a avut o singură minge de break, însă a ratat-o în game-ul al treilea din prima manșă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.