Sport

Ana Bogdan a dat lovitura

Ziarul de Vrancea
16 ian 2018 1829 vizualizări

Jucătoarea română a realizat una dintre marile surprize ale zilei la Australian Open, învingând-o clar pe Kristina  Mladenovic * Simona Halep a avut mai emoții, și-a sucit glezna, dar tot a învins-o pe australianca Destanee Aiava * cu Sorana Cîrstea, numărul jucătoarelor române calficate în turul II a ajuns la patru

Trei jucătoare române de tenis s-au adăugat, ieri, Irinei Begu în turul II al celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, Australian Open de la Melbourne. Este vorba, în ordine, de Sorana Cîrstea, Simona Halep și Ana Bogdan. Prima a intrat pe teren Sorana Cîrstea (37 WTA) care a avut în față o adversară dârză, kazaha Zarina Dias (60 WTA), ce a ținut-o “în priză pe jucătoarea originară din Târgoviște timp de două ore și 19 minute.

În primul set, Sorana a condusă cu 2-0 și  3-2,însă victoria a venit asiaticei cu 7-5. Revanșa Soranei a venit în setul al doilea (64), ea reușind să câștige și manșa decisivă cu 6-3. În ultimul game, pe serviciul româncei s-au schimbat 20 de minge, kazaha având două șanse de break, însă Sorana s-a impus la a șaptea minge de meci. În turul umător, Sorana o va întâlni joi pe jucătoarea cehă, Lucie Safarova (29 WTA), fostă finalistă la Wimbledon 2015, an în care a ajuns pe locul 4 WTA. Safarova a trecut în primul tur cu 7-5, 6-3 de croata proaspăt naturalizată în Australia, Ajla Tomljanovic (107) cu 7-5, 6-3. Din cele cinci întâlniri în circuitul WTA între Safarova și Cîrstea, patru au fost câștigate de jucătoarea cehă, ultima confruntare datând, însă, din 2014.

Simona Halep a trăit periculos întâlnirea cu tânăra americancă Destanee Aiava (193 WTA), o fată masivă de 17 ani, cu lovituri puternice, care și-a câștigat pe teren, într-un concurs de selecție dreptul de wild-card la turneu. Simona a jucat neconvingător în primul ei meci de la Melbourne, cu o desfășurare destul de ciudată.  Fără agresivitate, cu un serviciu slab, cu mingi fără profunzime, fără unghuri, Simona s-a  văzut în situația de a fi condusă cu 2-5 și 15-40 pe propriul serviciu. Din fericire pentru româncă, adversara ei își consumase puțina energie cu care a intrat pe “Rod Laver Arena” încă din jocul al șaselea. Liderul WTA a început bine meciul, cu break, apoi l-a continuat o vreme aproape în mod catastrofal. Ea nu și-a fructificat niciodată serviciul până la 2-5, nici când a condus cu 40-0 (la 2-4). Aiava a reușit să o facă o dată, la 1-1, și încă o dată la 4-2. La 5-2, australianca a cerut timeout medical, revenind de la vestiare după 10 minute. Ea a continuat să "plesnească" mingile și a avut două mingi de set pe serviciul Simonei, dar jucătoarea din Constanța le-a anulat. După un nou break al jucătoarei române, la 3-5, meciul a curs către tie-break, pe care Halep l-a câștigat la 5, după o oră și 14 minute de la start. Adevăratul suspans a început în setul 2, când la 1-0 și 0-30 pe serviciul australiencei, Simona a alunecat, stârnindu-și glezna stângă, mereu cu probleme. A fost rândul Simonei Halep să ceară intervenția personalului medical, care i-a refăcut bandajul de la gleznă. Simona Halep a continuat mai mult într-un picior, dar a luat break-ul de la 30-0, cedând doar un game în continuare, și pentru că Aiava și-a mai pierdut precizia și forța odată cu energia. Cu 7-6, 6-1, după o oră și 51 de minute, Halep a pus capăt dificilei partide cu tânăra australiană. însă îngrijoarea rămâne pentru sportiva română, din cauza accidentării. În faza  următoare, Simona va da piept, joi, cu sportiva canadiană Eugénie Bouchard (112 WTA), care a învins-o, cu scorul de 6-3, 7-6, pe franțuzoaica Océane Dodin (85 WTA). Jucătoarea canadiană, fostă finalistă la Wimbledon, nu mai câștigase un meci din august. Simona conduce cu scorul de 2-1 în întâlnirile directe cu Bouchard, dar meciurile acestea datează din 2014. De atunci, de la semifinala pierdută la Wimbledon în fața Eugéniei au început problemele Simonei la gleznă.

Dar cea mai frumoasă surpriză ne-a adus-o Ana Bogdan (107 WTA), care a scos-o din concurs pe binecunoscuta jucătoare franceză Kristina Mladenovic (11 WTA). Ce-i drept, ca și “Génie”, nici ”Kiki” n-a mai cunoscut victoria în 15 jocuri disputate din august 2018. Cu o evoluție oscilantă în acest început de an, Ana a știut s-o joace pe backhand, punctul nevralgic al Kristinei, a atras-o în raliuri enervante  și a câștigat cu 6-3, 6-2 în 84 de minute. Ana va juca în următorul tur cu kazaha Iulia Putințeva (54 WTA), cu care nu s-a mai întâlnit niciodată, o jucătoare diferită ca stil de Mladenovic. Iulia a învins-o în primul tur cu 7-5, 7-6 pe britanica Heather Watson (68 WTA).

În afară de “Kiki” Mladenovic, a mai părăsit turneul o favorită de pe jumătatea Simonei Halep. Petra Kvitova (28 WTA), a fost învinsă cu 3-6, 6-4, 8-10 de jucătoarea germană Andrea Petkovic (98 WTA). Sportiva din Cehia a revenit de la 0-4 în decisiv, a salvat trei mingi de meci la 4-5, a servit de două ori pentru a închide partida, dar a fost eliminată până la urmă, după două ore și 52 de minute de joc. Kvitova ar fi fost adversara “proorocită” de calculele hârtiei pentru Simona Halep în turul III.

În rest, Maria Șarapova (48) a câștigat primul meci la Australian Open, disputat după după doi ani, scor 6-1, 6-4, cu germana Tatjana Maria (47 WTA), iar câștigătoarea ediției 2016, Angelique Kerber,  a învins-o, cu scorul de 6-0, 6-4, pe compatrioata ei Anna-Lena Friedsam (388). Șarapova și Kerber sunt pe al doiela sfert al tabloului de simplu și doar una dintre ele ar putea ajunge să joace cu Simona Halep, în semifinale. Până atunci, rusoiaca și germana se pot întâlni în turul al treilea.

Alte rezultate: Caroline Garcia (Franța) – Carina Witthoeft (Germania) 7-5, 6-3; Johanna Konta (Marea Britanie) –Madison Brengle (SUA) 6-3, 6-1; Katerina Pliskova (Cehia) – Veronica Cepede (Paraguay) 6-3, 6-4; Elena Vesnina (Rusia) – Ons Jabeur (Tunisia) 6-3, 6-4; Elena Vesnina (Rusia) – Ons Jabeur (Tunisia) 6-3, 6-4; Garbiñe Muguruza (Spania) – Jessica Ponchet (Franța) 6-4, 6-3; Barbora Strycova (Cehia) – Kristie Ahn  (SUA) 6-1, 7-5; Mirjana Baroni (Croația) – Shelby Rogers (SUA) 7-6, 5-7, 6-2; Anastassija Sevastova (Letonia) – Varvara Lepchenko (SUA) 3-6, 6-3, 6-2; Agnieszka Radwanska (Polonia) – Kristyna Pliskova (Cehia) 2-6, 6-3, 6-2; Ashleigh Barty (Australia) – Arîna Sabalenka (Belarus) 6-7, 6-4, 6-4

În turneul masculin, singurul cap de serie eliminat a fost canadianul Milos Raonic (23 ATP), care a cedat cu 7-6, 5-7, 4-6, 6-7 în fața slovacului Lukas Lacko (86). Deținătorul trofeului, Roger Federer (2 ATP) a trecut cu scorul de 6-3, 6-4, 6-3, de  sportivul sloven Aljaz Bedene (51), după un meci care a durat aproape o oră și 40 de minute. Într-un alt meci, Novak Djokovic (14) a trecut de americanul Donald Young (63) cu scorul de 6-1, 6-2, 6-4. Sextuplul câștigător al Australian Open, revenit după o accidentare care l-a ținut multe luni departe de teren, va evolua în faza următoare cu francezul Gaël Monfils (39). Un alt jucător revenit după accidentare, elvețianul Stan Wawrinka (8) a ajuns și el în turul al doilea, după succesul înregistrat cu scorul de 6-3, 6-4, 2-6, 7-6, în fața  lituanianului Ricardas Berankis (136). 

Alte rezultate: Fernando Verdasco (Spania) – Roberto Bautista (Spania) 6-1, 7-5, 7-5; Lorenzo Sonego (Italia) – Robin Haase (Olanda) 6-3, 7-5, 6-7, 7-5; Sam Querrey (SUA) – Feliciano Lopez (Spania) 6-3, 6-4, 6-2; Daniil Medvedev (Rusia) – Thanasi Kokkinakis (Australia) 6-2, 6-7, 7-6, 6-4; Tomas Berdych (Cehia) – Alex de Minaur (SUA) 6-3, 3-6, 6-0, 6-1.

Meciurile de azi care ne interesează

Simplu feminin: (terenul 7, după ora 03:30: Irina Begu (40) – Petra Martic (Croația, 81).

Dublu feminin: terenul 22, după 05:00: Mihaela Buzărnescu /Maria Irigoyen (România / Argentina) / Hsieh Su Wei  / Peng Shuai (Taiwan / China); terenul 8, după 05:00: Raluca Olaru / Olga Savciuk (România / Ucraina) – Katerîna Kozlova / Iulia Putințeva (Ucraina / Kazahstan); terenul 12, după 06:30: Irina Begu / Monica Niculescu (România) – Mirjana Baroni / Andrea Petkovic (Croația / Germania); terenul 10, după 06:30: Sorana Cîrstea / Beatriz Haddad (România / Brazilia) - Veronika Kudermetova/Arina Sabalenka (Rusia/Belarus)

Dublu masculin terenul 20, 03:30: Florin Mergea / Nenad Zimonjic (România / Serbia) - Feliciano Lopez/Marc Lopez (Spania, nr. 9)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.