Sport

Amintirile o chinuiesc

Ziarul de Vrancea
15 nov 2017 643 vizualizări

Fosta jucătoare de tenis Jelena Dokic și-a scris autobiografia în care a povestit pe îndelete abuzurile la care a fost supusă de către tatăl ei

Jucătoarea australiană de origine sârbă Jelena Dokic, care s-a retras în 2014 din circuitul profesionist de tenis (WTA), a dezvăluit în cartea sa autobiografică Unbreakable (Indestructibilă) abuzurile verbale și fizice la care a fost supusă de către tatăl ei. În volumul apărut săptămâna trecută, Dokic, fostă număr patru mondial în august 2002, descrie modul dur în care a fost tratată de părintele ei Danir de-a lungul carierei ei de jucătoare. Câștigătoare a 6 turnee WTA, semifinalistă la Wimbledon în 2000, Dokic a dat dovadă de mare curaj pentru a-și povesti povestea și consecințele devastatoare ale violenței din famile. ''WTA este fermă în angajamentul său de a oferi un mediu respectuos, sănătos și sigur pentru toate jucătoarele din WTA și a lucrat îndeaproape cu Jelena pe tot parcursul carierei sale în circuitul WTA. Ne bucurăm că a reușit în cele din urmă să-și întrerupă tăcerea'', se arată într-un comunicat.

 

Dokic, 34 ani, susține că această carte nu este o răzbunare personală și dorește doar să-i ajute pe cei care trec prin experiența violenței în familie: ''Nu arăt cu degetul, nu dau vina pe nimeni. Este vorba doar de a merge înainte. Lumea crede că atunci când ieși dintr-o situație a abuzurilor, totul e bine. Dar nu e așa. A trebuit să lupt apoi, am suferit de depresie și am fost la un pas de sinucidere. Mi-am pierdut mult din stima și încrederea în mine. Cartea se numește '«Indestructibilă» dar în final aproape m-a distrus. Tot ce voiam era o vorbă bună de la cineva, voiam să vină cineva să vorbească cu mine, să mă întrebe dacă vreau ceva. Dar nimeni nu era acolo”, a precizat Jelena.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.