Sport

Amintiri cu Culio și Totti

Ziarul de Vrancea
4 nov 2020 812 vizualizări

Astăzi, de la ora 19:55, AS Roma – CFR Cluj în runda a III-a din Liga Europa, grupa A, meci transmis de Look Plus, Digi Sport și Telekom Sport

Pentru a treia oară, CFR Cluj dă cu crucea peste legiunea romană, una dintre protagonistele eterne ale Seriei A. În 2008, CFR a reușit marea victoria pe „Olimpico” în grupele Ligii Campionilor (O, tempora!). O victorie cu 2-1 la Roma, cu un antrenor italian pe banca românilor (Maurizio Trombetta) și cu un jucător în stare de grație, Juan Emanuel Culio, autorul celor două goluri clujene. La Roma juca legendarul Francesco Totti, Julio Batista, Risse, Montella și... fundașul Panucci, cel care a deschis scorul. Roma a câștigat cu 3-1 în Gruia și s-a întâlnit din nou cu CFR, scoruri 2-1, 1-1, tot într-o grupă de UCL. Anterior, Roma a eliminat Steaua (1-0, 0-0) din Cupa Cupelor, în 1984 și în 2016 a jucat în grupele Ligii Europa cu Astra: 4-0 la Roma și 0-0 la Giurgiu, dar acea remiză albă a însemnat calificarea astralilor lui Șumudică în primăvara europeană.

Roma de astăzi ocupă locul opt în serie A, cu multe remize și un singur eșec 0-4 la Verona chiar în prima etapă. Obiectivul antrenorului portughez Paulo Fonseca este accesul în Liga Campionilor 2021-22, deci ochii pe campionat și mai puțin pe Liga Europa. Așa că Fonseca rulează multe rezerve în meciurile din această grupă, unde are patru puncte, la fel ca și CFR. Cert este că Smalling și talentatul atacant Pedro nu vor fi folosiți (nu mai vorbim de Dzeko), iar Jesus, Fazio și (posibil) Mhitarian ar putea sta pe bancă.

Problema lui Dan Petrescu este defensiva. După ce adrenalina de duminică seara s-a mai potolit, „Bursucul” a realizat că are probleme mari în zonă: Vinicius și Cestor sunt accidentați, iar Burcă s-a infectat cu virusul, astfel că trebuie să recurgă la improvizații, fie cu Manea în centru, fie cu Hoban retras.

Tot astăzi, va avea loc la Berna meciul Young Boys - ȚSKA Sofia. CFR Cluj este lider cu 4 puncte (3-1), urmată de Roma 4 p (2-1), Young Boys 1 p (2-3) și ȚSKA 1 p (0-2).

Echipele probabile

Roma: P.Lopez – Karsdorp, B.Peres,Ibanez, Spinazzola – Kumbulla, Mhitarian, Crisante, Villar – Mayoral, C.Perez.

CFR: Bălgrădean – Susic, Hoban, Ciobotariu, Camora – Chipciu, Djokovic, Păun – Deac, Rondon Debeljuh

Arbitru: Matej Jug (Slovenia)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.