Sport

Americanii trag tare de US Open

Ziarul de Vrancea
3 mai 2020 813 vizualizări

Oficialii federali studiază mutarea turneului de tenis în California, la Indian Wells

Federația americană de tenis (USTA) studiază mai multe posibilități pentru ca US Open, al patrulea turneu de Grand Slam al anului, singurul neamânat sau anulat până acum din cauza pandemiei de coronavirus, să se poată desfășura în 2020. Varianta principală avută în vedere este ca turneul să se țină la Flushing Meadows, la datele stabilite, 24 august - 13 septembrie, cel mai probabil fără spectatori, în condițiile în care statul New York este regiunea cea mai afectată de coronavirus din lume. Însă noul director executiv al USTA, Michael Dowse, nu exlude posibilitatea ca turneul să fie mutat la Indian Wells Tennis Garden, în California, care găzduiește de obicei, în martie, BNP Paribas Open. Turneul de la Indian Wells a fost prima competiție de tenis care nu s-a desfășurat după ce coronavirusul a început să se răspândească în lume.Deși directorul turneului, Tommy Haas, spunea că organizatorii caută o dată pentru ca BNP Paribas Open să se țină totuși în acest an, Dowse vorbește acum de o mutare a US Open în sudul SUA, în luna noiembrie. Cu toate acestea, „nu a fost luată nicio decizie oficială cu privire la Indian Wells”, a spus Dowse, potrivit USA Today. „Vom ști mult mai multe în iunie. Orice decizie luăm trebuie să o facem împreună cu proprietarii Indian Wells, cu ATP și WTA. Toți ne dorim ca US Open să se desfășoare și suntem pregătiți să ajutăm cu testarea pentru coronavirus și să ajutăm jucătorii să intre și să iasă din țară”, a adăugat el.

US Open în California poate fi o soluție mai bună decât în Corona Park, fără spectatori. Indian Wells Tennis Garden oferă toate condițiile organizării unui turneu major Arena centrală, cu 16.000 de locuri, este a doua din lume din punct de vedere al capacității, după terenul Arthur Ashe, de la New York. În plus, în California s-ar putea ridica în curând restricțiile impuse după pandemia de coronavirus, iar șansele ca turneul să se organizeze cu spectatori, în noiembrie, ar fi mai mari.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.