Sport

Americanii au făcut concesii

Ziarul de Vrancea
16 iun 2020 829 vizualizări

Organizatorii US Open au relaxat măsurile sanitare *se renunță la calificări și la dublu mixt

Organizatorii US Open au adoptat măsuri sanitare mai relaxate decât s-a sugerat inițial. Una dintre preocupările jucătorilor a fost cazarea într-un singur hotel pentru toți participanții. Federația Americană de Tenis (USTA) și-a revizuit intenția, oferind sportivilor posibilitatea de a închiria un apartament în Manhattan sau de a rezerva o cameră suplimentară (plătită de sportiv) pentru persoanele însoțitoare. Sosirea la New York se poate face folosind mijloacele proprii și nu cu chartere, așa cum era planificat inițial. Jucătorii vor fi testați pentru Sars-CoV-2 înainte de a pleca la New York și de două ori pe săptămână în timpul turneului și li se va măsura zilnic temperatura. Orice caz pozitiv va fi pus în carantină înainte de a fi tratat medical.

În complexul de la Flushing Meadows, la care vor ajunge cu autobuze de 55 de locuri pe jumătate ocupate și dezinfectate înainte și după fiecare călătorie, toți participanții vor respecta regulile de distanțare cu un marcaj pe sol și vor purta obligatoriu mască. Această regulă se va aplica tuturor angajaților complexului, precum și tuturor vizitatorilor. Accesul la sălile de antrenament și fitness va fi controlat și trebuie rezervat. USTA se gândește să transforme câteva spații în aer liber în complexe de antrenament. Dușurile vor fi permise la arene, dar sub rezerva acelorași reguli de distanțare ca alte activități. Cele mai mari vestiare vor fi rezervate jucătorilor favoriți.

Implementarea acestor măsuri stricte va avea consecințe directe asupra formatului turneului. Organizatorii au anunțat că nu vor fi calificări pe tablourile de simplu, compuse din câte 128 de jucători, dar nici turneu de dublu mixt. Cele de dublu vor fi formate din câte 32 de perechi, alese pe baza clasamentelor.

Mai mulți jucători, printre care Novak Djokovic, Rafael Nadal, Nick Kyrgios și Simona Halep, și-au exprimat îndoielile cu privire la participarea la competiția din acest an. Liderul ATP, Novak Djokovic a spus că protocoalele propuse sunt „extreme”, părere împărtășită și de Simona Halep.

Când se vor relua circuitele

ircuitul profesionist de tenis masculin (ATP) se va relua la 14 august la Washington, iar turneul de la Roland-Garros va avea loc în perioada 27 septembrie - 11 octombrie, conform noului calendar oficializat miercuri de ATP. După turneul ATP 500 de la Washington, va urma Masters 1000, programat de obicei la Cincinnati, dar care anul acesta va avea loc la New York, la fel ca US Open. Turneul de la Roland-Garros, reprogramat inițial pentru 20 septembrie, a fost mutat cu o săptămână pentru a permite organizarea Mastersi 1000 de la Madrid (din 13 septembrie), apoi cel de la Roma (din 20 septembrie).

Circuitul feminin se reia la 3 august, la Palermo, cu un turneu de categorie WTA Internațional. De la „Premier 5” de la Cincinnati, organizat anul acesta la New York, calendarul este în mare similar cu cel al băieților, până la Roland Garros. Turneul campioanelor va avea loc între 9 și 15 noiembrie, la Shenzhen, după ce se va fi desfășurat și „Premier Mandatory” de la Beijing, China Open.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.