Sport

Americancele au câștigat FedCup

Ziarul de Vrancea
12 nov 2017 598 vizualizări

Coco Vandeweghe și Shelby Rogers au adus victoria SUA la Minsk în finala cu Belarus, în partida de dublu * Monica Niculescu a câștigat turneul de la Limoges

Echipa SUA a câștigat ediția 2017 a Cupei Federației la tenis feminin, câștigând cu 3-2 la Minsk partida cu Belarus, în condițiile în care veriga slabă a fost chiar Sloane Stephens, câștigătoarea US Open. Sâmbătă, CoCo Vandeweghe (12 WTA) a trecut de Aliaksandra Sasnovici (87), scor 6-4, 6-4, iar Arina Sabalenka (78 WTA) a învins-o pe Sloane Sthephens (13), scor 6-3, 3-6, 6-4. Ieri, Vandeweghe s-a impus în meciul cu Sabalenka, scor 7-6, 6-1, iar Sloane Stephens, care a acuzat probleme medicale,  a fost învinsă de Aliaksandra Sasnovici, scor  6-4, 1-6, 6-8. Competiția s-a decis la dublu în care ambii căpitani nejucători, Kathy Rinaldi (SUA) și Eduard Dubrou au schimbat echipele preconizate. Belarus a riscat folosind jucătoarele de la simplu, în locul cuplului Vera Lapko/Lidzia Marozava, în timp ce SUA a forțat-o pe Coco Vandeweghe, alături de Shelby Rogers, renunțând la Alison Riske.Cuplul american a câștigat cu 6-3, 7-6. SUA a câștigat Fed Cup pentru a 18-a oară, la 17 ani de la ultimul succes.

* Monica Niculescu (100 WTA) a câștigat turneul de la Limoges, în valoare de 125.000 de euro. În semifinale, Monica a învins o adversară dificilă, jucătoarea franceză Pauline Parmentier (91), pe care a învins-o cu 3-6, 7-5, 6-2. Apoi, favorita celeilalte semifinale, germana Sabine Lisicki, a abandonat în partida cu compatrioata sa, Antonia Lottner, la scorul de 6-3, 2-5. În ultimul act, românca a învins-o pe Lottner, cu 6-4, 6-2 în 71 de minute. Monica Niculescu, în vârstă de 30 de ani, a reușit să obțină al patrulea titlu al carierei la simplu, după cele câștigate în 2013 la Florianopolis,  în 2014 la Guangzhou și în 2016 la Luxembourg. Ea era calificată și în semifinala de la dublu, împreună cu Alexandra Cadanțu, dar cele două au abandonat înainte de a întâlni cuplul Valeria Savinîh/Maryna Zanevska (Rusia/Belgia).

* Mihaela Buzărnescu (72 WTA)  își continuă parcursul excelent din partea a doua a anului. Ea s-a calificat în finala turneului de la Tokyo, învingând-o pe sportiva Dalma Galfi din Ungaria (170) după un meci care a durat două ore și 35 de minute, scor 6-7, 6-1, 6-4. În ultimul act, Mihaela a trebuit s-o înfrunte pe prima favorită, chinezoaica Zhang Shuai (36), care a trecut în semifinale de japoneza Kurumi Nara (101 WTA), cu 3-6, 6-1, 6-3. Zhang s-a impus cu 6-4, 6-0 în 80 de minute și a câștigat trofeul. În ciuda înfrângerii suferite, sportiva română de 29 de ani va fi începând de luni pentru prima dată în cariera ei între primele 70 de jucătoare din lume, pe locul 68

* Ana Bogdan (115 WTA) s-a oprit în semifinalele turneului de la Hua Hin (Thailanda). Ea a fost învinsă cu 6-7, 4-6 de elvețianca Belinda Bencic (165), fostă ocupantă a poziției a șaptea în 2016.  Bencic (156) s-a impus după un meci care a durat o oră și 46 de minute și a câștigat și finala cu taiwaneza Hsieh Su Wei (96), scor 6-3, 6-4. Belinda mai are în palmares turneele de la Eastbourne, în 2015, și tot în 2015 Rogers Cup, când a beneficiat în finală de abandonul Simonei Halep.

* Și Marius Copil (91 ATP) a jucat o finală, la challenger-ul de 106.000 euro de la Bratislava. El a beneficiat în semifinale de abandonul principalului favorit, kazahul Mihail Kukușkin (79), la scorul de 6-3, 3-0 pentru român, după o oră de joc. În cealaltă semifinală, slovacul Lukas Lacko (126) l-a învins cu 7-6, 6-2 pe germanul Jürgen Zopp. În finală, Lacko l-a învins pe Copil cu 6-4, 7-6

* Sud-coreeanul Chung Hyeon (54 ATP)a câștigat, sâmbătă, prima ediție a turneului Next Gen ATP Finals, o competiție ATP rezervată celor mai buni opt jucători sub 21 de ani din circuitul profesionist, în care au fost experimentate mai multe schimbări ale regulamentului jocului. Chung l-a învins în finală cu 3-4, 4-3, 4-2, 4-2 pe rusul Andrei Rublev (37), principalul favorit al competiției.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.