Sport

Ambiții mari, șanse puține

Ziarul de Vrancea
2 aug 2017 460 vizualizări
 Ricardo Rodriguez, autorul golului de la Severin, și Alex Băluță, vedeta cea nouă a Băniei
Ricardo Rodriguez, autorul golului de la Severin, și Alex Băluță, vedeta cea nouă a Băniei

Astra Giurgiu, Dinamo și CSU Craiova încearcă să treacă de handicapul rezultatelor nefavorabile din prima manșă și să meargă mai departe în Liga Europa

 

Astăzi vine rândul echipelor din Liga Europa să-și joace șansele de calificare în play-off. Spre deosebire de cele din Liga Campionilor, ieșirea din turul III preliminar înseamnă ieșirea din Europa. Și trebuie să recunoaștem, cinstit și lăutărește, că șansele nu sunt prea mari pentru cele trei echipe. Ceva mai mult se poate spera de la Astra: spre deosebire de alți antrenori, Edi Iordănescu n-a menajat pe nimeni în campionat, conștient că omogenizarea este extrem de importantă pentru o echipă reconstruită. Astralii au bătut cu 3-0 pe Poli Timișoara și, în aceste condiții, o victorie sau chiar un egal cu goluri, n-ar fi o sarcină prea grea pentru Astra.

Mai complicat este cu Dinamo și Craiova, din cauza valorii superioare a adversarilor pe care îi va întâlni în deplasare. Și echipa lui Cosmin Contra și cea a lui Devis Mangia au primit aprecieri frumoase din partea adversarilor întâlniți, cu cote excelente în fotbalului ieșean. “Aeroplanul” Vincenzo Montella îi laudă și acum pe olteni: "Nu știu cum vor juca adversarii noștri. Sunt organizați bine, se apără bine și sunt rapizi în atac. Dacă nu ești atent te pot pune în dificultate. Nu trebuie să greșim, trebuie să jucăm la capacitate maximă. Mâine contează rezultatul. Trebuie să fim atenți și modești", a spus tehnicianul echipei lombarde. Frumoase vorbe, însă meciul pornește de la 1-0 pentru rosso-neri, iar publicul de pe “San Siro” va face o atmosferă incandescentă.

Pe “San Mames”, o sarcină mai respirabilă pentru “câinii roșii”, iar conducătorii dinamoviști cred în “minuni”. Atuul nostru în astfel de înfruntări sunt meciurile disputate oficial, spre deosebire de țările cu fotbal avansat din Occident care pornesc campionatul mult mai târziu. Iar Cosmin Contra, fin cunoscător al fotbalului spaniol are ceva în gând, din moment ce speră la victorie. "Suntem optimiști, acasă am jucat foarte bine, va fi mult mai greu, dar am demonstrat că se poate juca de la egal la egal, mergem încrezători. Băieții sunt bine, atmosfera este plăcută, sunt încrezător și optimist că putem produce surpriza. Plecăm cu șansa a doua, dar am demonstrat și în tur că putem juca de la egal la egal și în multe momente de joc am fost peste ei", a declarat și Ionel  Dănciulescu, directorul sportiv al clubului Dinamo.

În concluzie, partide grele, rezultate în tur nefavorabile, dar la români speranța moare ultima.

Oleksandria – Astra Giurgiu (ora 20:00, TVR 1, în tur, 0-0)

Oleksandria: Pankiv – Cebotarev, Bondarenko, Ghitcenko, Bațula – Kalenciuc, Banada – Kozak, Ponomar, Țurikov – Kulîș. Antrenor: Volodîmîr Șaran.

Astra: Iliev – Belu, Bejan, Polczak, Stan – Mrzljak, Poljak – Ioniță, Marquinhos, Nicoară -Le Tallec. Antrenor: Edward Iordănescu.

Arbitru: Oliver Drachta (Austria)

 

Athletic Bilbao – Dinamo București (21:45, TVR1, în tur, 1-1)

Bilbao: Herrerin - Saborit, Etxeita, Laporte, Boveda -  Vesga,  Iturraspe – Susaeta, Raul Garcia, Muniain – Aduriz. Antrenor: José Angel Ziganda.

Dinamo: Penedo  -Romera, Nedelcearu, Maric, Filip – Mahlangu, Busuladzic – Hanca, Nascimento, Salomao – Nemec. Antrenor: Cosmin Contra

 Arbitru: Pavle Radovanovic (Muntenegru)

 

AC Milan – CSU Craiova (21:45, Pro TV, în tur 1-0)

Milan: G. Donnarumma – Abate, Zapata, Musacchio, Rodriguez – André Silva, Montolivo, Bonaventura – Borini, Crutone, Niang. Antrenor: Vincenzo Montella.

Craiova: Calancea – Dimitrov, Barthe, Spahija, Briceag – Zlatinski – Gustavo, Rossi, Mitriță, Bancu – Băluță. Antrenor: Devis Mangia.

Arbitru: Nikola Popov (Bulgaria)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.