Sport

Amazoanele n-au dat la pace

Ziarul de Vrancea
2 iul 2019 880 vizualizări

Simona Halep a învins-o în turul II la Wimbledon pe Mihaela Buzărnescu, dar aceasta a dat o replică peste așteptări * Simona o va întâlni în continuare pe puternica Viktoria Azarenka din Belarus

Mult-așteptatul duel românesc din turul II al turneului de la Wimbledon, s-a înregistrat cu victoria scontată și meritată a Simonei Halep, însă Mihaela Buzărnescu nu a fost o simplă parteneră de antrenament, ci o adversară ambițioasă, dornică să provoace o mare supriză. Simona a câștigat meciul cu 6-3, 4-6, 6-2, după o oră și 16 minute, dar cea care a punctat la impresia artistică a fost Michi. Halep a fost pasivă mult timp din meci și nu a impresionat decât prin defensiva ei deosebită, prin rezistența fizică mai bună și prin tenacitate.Cele două românce au început cu multe greșeli întâlnirea lor.. Buzărnescu a intrat pe teren cu gândul să fie cât poate de agresivă, indiferent de consecințe, de precizia loviturilor. Cu multe greșeli neforțate, fără a se baza pe serviciu, Mihaela Buzărnescu a fost o pradă ușoară pentru Simona Halep în prima parte a meciului. Nici Simona nu a excelat la serviciu, dar a știut să absoarbă presiunea adversarei, cât aceasta a funcționat. Halep s-a apărat bine și a penalizat ori de câte ori a avut ocazia atacurile slab pregătite ale Mihaelei. Setul I a fost un festival al break-urilor și rebreak-urilor. Halep a condus cu 2-0, Buzărnescu a revenit și a egalat la 2 și la 3, urmând apoi cinci game-uri câștigate la rând de Simona Halep. Ea a condus cu 6-3, 2-0 și 40-15, moment în care jocul s-a întors cu 180 de grade. Agresivitatea Mihaelei a început să dea roade, Simona Halep a fost depășită clar de loviturile când în forță, cand scurte ale adversarei. Foarte bine poziționată la retur, adeptă a schimburilor puține de lovituri și cu un joc mai variat, Buzărnescu a reușit să împingă meciul în decisiv, după o prestație spectaculoasă. Setul decisiv a fost incandescent, cu cele două jucătoare evoluând la intensitate maximă. Simona a luat un avantaj important, Buzărnescu s-a apropiat, dar favorita numărul 7 a avut nervii mai tari și a rezistat mai bine fizic, câștigând partida

Mihaela Buzărnescu a avut o dispută cu arbitrul de scaun în ultimul game. Arbitrul de linie a dat aut la o minge lungă trimisă de Halep, care a cerut reluarea fazei. Mingea a fost bună, iar Mihaela se aștepta la rejucarea punctului, însă arbitrul de scaun a decis în favoarea Simonei.

În turul al treilea, Simona Halep va evolua cu Viktoria Azarenka din Belarus (40 WTA). Azarenka a întrecut-o, cu scorul de 6-2, 6-0, pe australianca Ajla Tomljanovic (49).Vika a fost condusă cu 0-2, apoi a luat 12 game-uri consecutive, impunându-se în 63 de minute. Azarenka, dublă câștigătoare la Australian Open, a ajuns în semifinale la All England Club în 2011 și 2012. Cu Simona, jucătoarea din Belarus a jucat de patru ori, scorul fiind egal, 2-2. Românca a câștigat ultimele două partide, una pe iarbă, în 2017, în optimi, la Wimbledon, scor 7-6, 6-2, și una pe hard, în 2015, în sferturi, la US Open, scor 6-3, 4-6, 6-4. Succesele Victoriei Azarenka sunt din 2012, la Linz, scor 6-1, 6-1, și la Doha, scor 6-3, 6-1, ambele în optimi.

În probele de dublu feminin, una caldă, alta rece. Perechea româno-kazahă, Sorana Cîrstea/ Galina Voskoboeva, a trecut în turul secund, după ce a învins cu 6-0, 6-3 cuplul format din tinerele britanice Sarah Gray și Eden Silva. Într-un alt meci de dublu, cuplul Irina Bara / Magda Linette (România / Polonia, a fost învins, scor 5-7, 2-6 de echipa favorită nr. 7, Nicole Melichar/Kveta Peschke (SUA/Cehia).

În ziua de ieri, cel mai dramatic meci s-a disputat între ucraineanca Elina Svitolina (8 WTA) și rusoaica Margarita Gasparian (62). Gasparian a câștigat primul set cu 7-5, iar în cel de-al doilea, pe serviciul propriu, la scorul de 5-5, 0-30, rusoaica a fost lovită de niște crampe musculare violente, care au pus-o la pământ. Ajutată de fizioterapeută și chiar de adversară, „Rita” s-a ridicat și a terminat game-ul, pe care l-a pierdut după ce și-a adjudecat două mingi. Apoi a abandonat.

Feminin: Taylor Townsend (SUA) – Arina Rodionova (Australia) 6-2, 6-3; Alison Riske (SUA) -Donna Vekic (Croația) 3-6, 6-3, 7-5; Kiki Bertens (Olanda) – Mandy Minella (Luxemburg) 6-3, 6-2; Maria Sakkari (Grecia) – Marie Bouzkova (Cehia) 6-4, 6-1; Karolina Muchova (Cehia) – Madison Brengle (SUA) 6-3, 6-4; Hsieh Su Wei (Taiwan) – Kirsten Flipkens (Belgia) 7-6, 6-3; Karolina Pliskova (Cehia) – Monica Puig (Porto Rico) 6-0, 6-4; Anett Kontaveit (Estonia) – Heather Watson (Marea Britanie) 7-5, 6-1; Viktorija Golubic (Elveția) – Iulia Putințeva (Kazahstan) 6-4, 7-6; Daiana Iastremska (Ucraina) -Sofia Kenin (SUA) 7-5, 4-6, 6-3; Zhang Shuai (China) – Yanina Wickmayer (Belgia) 6-3, 6-2.

Masculin: Benoît Paire (Franța) – Miomir Kecmanovic (Serbia) 7-6, 6-4 ab; Reilly Opelka (SUA, 63 ATP) -Stanislas Wawrinka (Elveția, 19) 7-5, 3-6, 4-6, 6-4, 8-6; Thomas Fabbiano (Italia) – Ivo Karlovic (Croația) 6-3, 6-7,6-3, 6-7, 6-4; Milos Raonic (Canada) -Robin Haase (Olanda) 7-6, 7-5, 7-6; Karen Hacianov (Rusia) – Feliciano Lopez (Spania) 4-6, 6-4, 7-5, 6-4.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.